Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
5. března 2024 17:41
Čas čtení 0:39

Rakušan zveřejnil video, ve kterém jede autem bez pásu. Teď se omlouvá

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Rakušan zveřejnil video, ve kterém jede autem bez pásu. Teď se omlouvá
Zdroj: Úřad vlády ČR/propagační materiál

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se v pondělí vydal na další ze svých zastávek v rámci Debat bez cenzury. Cestou zveřejnil video z auta, v němž komentuje video Andreje Babiše mluvícího o kontaminovaném obilí z Ukrajiny.

„Tohle je pan Babiš, nemá rád fakta, a tak šíří lži a bludy,“ říká nepřipoutaný Rakušan ve videu z auta. Právě to, že jede bez pásu, se některým uživatelům platformy X nelíbilo, ministr tedy po chvilce vydal omluvu. „Dnes jsem cestou na Debatu bez cenzury natočil video v autě, bohužel bez pásu. Omlouvám se, byla to chyba,“ napsal na platformu X.

5. března 2024 12:07 Čas čtení 1:01 Vysoké školy chtějí zakázat lidem vstup se zbraní. Současný zákon v tom nemá jasno Vysoké školy chtějí zakázat lidem vstup se zbraní. Současný zákon v tom nemá jasno

Poznamenal, že je připravený zaplatit odpovídající pokutu, a vyzval ostatní, ať jsou pozornější než on a pásy používají. Policie se podle šéfa komunikace Policejního prezidia ČR Jozefa Bocána jízdou zabývá.

„Za jízdu bez použití bezpečnostního pásu na sedadle spolujezdce lze v příkazním řízení na místě uložit pokutu ve výši 1500–2000 korun. Přestupek můžeme, v případě splnění zákonných náležitostí, vyřešit touto formou, v opačném případě jej oznámíme příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ řekl Bocán pro Seznam Zprávy.

Domů
Sdílet
Diskuse