Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
9. března 2024 v 20:21
Čas čtení 0:53

Češka se stala nejkrásnější ženou světa. Miss World ovládla rodačka ze Třince

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češka se stala nejkrásnější ženou světa. Miss World ovládla rodačka ze Třince
Zdroj: Instagram / Krystyna Pyszková

Krystyna Pyszková se stala vítězkou 71. ročníku mezinárodní soutěže krásy Miss World.

Pyszková je teprve druhou Češkou, která prestižní titul Miss World získala. Před ní se to podařilo v roce 2006 Taťáně Kuchařové. Rodačka ze Třince uspěla v napínavém finále v Bombaji, zprávu oznámili pořadatelé, kteří na sociálních sítích zveřejnili její fotografii s korunkou a šerpou.

9. března 2024 v 7:00 Čas čtení 2:18 Rok Petra Pavla ve funkci: Podívej se na nejdůležitější momenty Rok Petra Pavla ve funkci: Podívej se na nejdůležitější momenty

Půvabná 181 centimetrů vysoká královna krásy z Česka studuje na Univerzitě Karlově právo, v Rakousku také marketing. Během soutěže prozradila, že má talent na malování, ráda hraje na příčnou flétnu a na housle. Baví ji samozřejmě taky modeling a má vlastní projekt zaměřený na vzdělávání dětí v Tanzanii, miluje cestování a objevování nových zemí, kultur a lidí nebo taky posilování.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Miss World (@missworld)

O prvenství během posledního galavečera soutěžilo 112 dívek a žen z celého světa. V poslední čtveřici soutěžících byly spolu s Pyszkovou ještě dívky z Libanonu, Trinidadu a Tobaga a Botswany. Exkluzivní soutěž krásy přitom před týdnem neplánovaně navštívil také český ministr zahraničí Jan Lipavský. Ten totiž zůstal kvůli poruše letadla uvízlý právě v indické metropoli a byl na návštěvu pozván ředitelkou Miss Czech Republic Taťánou Makarenko.

První Miss World se konala v roce 1951 díky britskému pořadateli Ericu Morleymu. Ten jí původně dal název Festival Bikini Contest, média však soutěž později překřtila na Miss World. Od té doby se Miss World koná každoročně a soupeří o pozornost s konkurenční Miss Universe.

Domů
Sdílet
Diskuse