Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
11. března 2024 8:17
Čas čtení 0:24

Putinovi došla trpělivost s velitelem ruského námořnictva, poslal ho do důchodu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putinovi došla trpělivost s velitelem ruského námořnictva, poslal ho do důchodu
Zdroj: Wikimedia Commons/Ad Meskens

Velitel ruského námořnictva Nikolaj Jevmenov odešel do důchodu a nahradil ho současný velitel Severní flotily admirál Alexandr Mossejev.

Ruský deník Izvestija ve své nedělní zprávě citoval blíže nespecifikované nejmenované zdroje, aniž by uvedl, proč k personální změně došlo. Ruské ministerstvo obrany se k informacím bezprostředně nevyjádřilo. TASR tuto zprávu převzala v pondělí od tiskové agentury DPA s odvoláním na nepotvrzené oficiální zprávy ruských médií.

Admirál Nikolaj Jevmenov (61) působil ve funkci vrchního velitele ruského námořnictva od roku 2019.

Ruská černomořská flotila v poslední době utrpěla vážné ztráty, když přišla o několik válečných lodí a vojáků v důsledku ukrajinských raketových útoků a útoků námořních dronů. Kvůli hrozbě ukrajinských útoků se většina ruských námořních sil stáhla z anektovaného Krymského poloostrova, uvádí agentura DPA.

Domů
Sdílet
Diskuse