Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
12. března 2024 10:46
Čas čtení 0:45

„Přerušit Kashcheevu nebyla chyba.“ Režisér se vyjádřil k situaci na Lvech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Přerušit Kashcheevu nebyla chyba.“ Režisér se vyjádřil k situaci na Lvech
Zdroj: ČFTA

Režisér, který na předávání Českých lvů okřikl režisérku Dariu Kashcheevu kvůli tomu, že její proslov o problémech žen ve společnosti přesáhl časový limit, se vyjádřil k situaci, jež strhla vlnu kritiky.

„Nebyla chyba přerušit režisérku Dariu Kashcheevu na Českých lvech. Vypadám jako necitlivá zrůda, ale nic nerespektovala a za stopáž mám zodpovědnost já. Mám to ve smlouvě. Přitom se mi její tvorba líbí, o to je to horší,“ řekl televizní režisér Michael Čech pro DVTV.

„Je úplně jedno, jaké máte téma, ostatní mají také téma a zaslouží si přijít. Dámy by mi mohly poděkovat, protože díky přerušení se na proslov upozorňuje asi tisíckrát víc. Špatné svědomí nemám,“ dodal.

K situaci se vyjádřila také Linda Bartošová, novinářka, která Kashcheevě cenu předávala. „Ano, byl určen limit pro speech, ano, Daria přetáhla, tohle všechno chápu. Přerušit ji ale takto hrubým stylem bylo za mě úplně mimo,“ komentovala situaci na Instagramu. Situaci paradoxně předcházel proslov, ve kterém nabádala studenty, ať nikdy nevzdávají boj za lepší svět.

V děkovné řeči mluvila Kashcheeva o pracovních podmínkách pro matky a o tom, že je potřeba je zlepšovat. Uprostřed proslovu byla přerušena s tím, že je to moc dlouhé. Přesto se však ze sálu dočkala ovací.

Domů
Sdílet
Diskuse