Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
14. března 2024 14:13
Čas čtení 0:57

Feministky mají lepší sex a více orgasmu, tvrdí nová studie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Feministky mají lepší sex a více orgasmu, tvrdí nová studie
Zdroj: Pexels/cottonbro/volně k použití

Ženy s feministickým smýšlením jsou častěji sebevědomější a umí svým partnerům říct, co se jim líbí. Navíc si často dopřávají více masturbace.

Nová studie z Kanady, uveřejněná v odborném žurnále Archives of Sexual Behavior, tak vyvrací všudypřítomné mýty o tom, že feministky jsou ošklivé a nenávidí muže. Naopak uvádí, že je mezi nimi více žen, které si při svém zatím posledním milostném zážitku užily něžnosti jako líbání a mazlení.

14. března 2024 12:32 Čas čtení 1:15 VIDEO: Na sítích kolují záběry opilého policisty, který v Praze napadl 19letou dívku VIDEO: Na sítích kolují záběry opilého policisty, který v Praze napadl 19letou dívku

U heterosexuálních párů je totiž častým problémem to, že se pozornost soustředí na mužské potěšení. Například orální stimulaci klitorisu zažilo během svého nejnovějšího milostného aktu mezi feministkami o osm procent více žen. „Stimulaci klitorisu, například ústy, rukama nebo sexuálními hračkami, se věnuje méně pozornosti. Někdy stimulaci klitorisu odsouváme do předehry nebo mimo to, co se považuje za ‚běžný sex‘,“ vysvětluje Veronika Kubíčková, sexpertka e-shopu Ruzovyslon.cz.

„Pojítkem mezi lepším sexem a feministickým cítěním může být jednoduše fakt, že ženy feministky vědí, co je jim v posteli příjemné a co od sexu chtějí, a že mají často dostatek sebevědomí, aby si o to přímo řekly,“ uvedla autorka studie Tina Fetner. Feministické myšlení totiž podporuje ženy, aby zažívaly stejné sexuální potěšení jako muži. Nemají tak problém svým partnerům říct, co je jim příjemné a co ne.

K lepšímu sexu však nepřispívá jen to, když s feminismem souzní ženy. Podle autorky studie se totiž muži, kteří toto smýšlení podporují, nesoustředí jen na vlastní potěšení. K objevování vlastní sexuality feministkám pomáhá i to, že si častěji dopřávají masturbaci. „Je prokázáno, že většina žen dosáhne masturbací vyvrcholení daleko snáze a častěji než při partnerském sexu,“ dodává Veronika Kubíčková.

Domů
Sdílet
Diskuse