Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
refresher team
14. března 2024 12:32
Čas čtení 1:15

VIDEO: Na sítích kolují záběry opilého policisty, který v Praze napadl 19letou dívku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Na sítích kolují záběry opilého policisty, který v Praze napadl 19letou dívku
Zdroj: Twitter / Désolé olé

Opilý policista surově napadl dívku před pražským klubem v Nádražní ulici. K potyčce se připojila i jeho přítelkyně, také policistka.

(Aktualizováno 12:53 s oficiálním vyjádřením Policie ČR)

Napadení se mělo podle informací serveru Blesk.cz odehrát v noci na 17. února v blízkosti klubu Phenomen. Není jasné, co mu předcházelo, video začíná tím, že policista ve slavnostní uniformě klečí u chodníku těsně u mladé ženy a napadá ji.

14. března 2024 11:39 Čas čtení 1:22 KVÍZ: Udělal*a bys maturitu z češtiny? Vyzkoušej si ji KVÍZ: Udělal*a bys maturitu z češtiny? Vyzkoušej si ji

„Je jí jenom devatenáct, nech ji být,“ křičí na něj svědci. „Je mi to úplně jedno, jménem zákona narovnej ty nohy,“ odvětil a násilím držel dívku na zemi. Na ní zároveň klečela jeho přítelkyně, také policistka.

Policista následně dívku popadl za vlasy a hodil s ní do silnice, kde ji zaklekl. Také pěstí máchl po svědcích, kteří se napadené dívce snažili pomoct. V tu chvíli se na místě objevilo policejní auto a vystoupila z něj hlídka.

Pro dívku údajně později musela přijet sanitka. „Na místo jsme dorazili po druhé hodině ranní. Ošetřili jsme jednu ženu s lehčím poraněním a odvezli ji do nemocnice,“ sdělila serveru Blesk.cz mluvčí záchranářů Jana Poštová. Útočník měl následně kolegům při testu na alkohol nadýchat 2,6 promile, jeho přítelkyně 1,6 promile.

 
Agresivní policista se předtím údajně zúčastnil policejního plesu, případem už se zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). „Mimo GIBS má případ na stole i služební funkcionář, který shromažďuje podklady ke kázeňskému řízení, jehož závěrem může být zproštění výkonu služby nebo propuštění. Služební funkcionář se zabývá i jednáním policistky,“ dodal policejní mluvčí Jan Daněk.

29. dubna 2024 16:00 Čas čtení 3:38 „Mám velká prsa a nikde nemůžu sehnat padnoucí prádlo.“ Tohle je seznam obchodů, kde mají i jiné velikosti než jen 75B „Mám velká prsa a nikde nemůžu sehnat padnoucí prádlo.“ Tohle je seznam obchodů, kde mají i jiné velikosti než jen 75B

Situaci už okomentoval i oficiální twitterový účet Policie ČR: „Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů, a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní.“

Domů
Sdílet
Diskuse