Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
21. března 2024 12:26
Čas čtení 1:07

Mučírna, tužky v zadku a děti na antidepresivech. Ředitelka základní školy na Plzeňsku ignorovala šokující případy šikany

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Mučírna, tužky v zadku a děti na antidepresivech. Ředitelka základní školy na Plzeňsku ignorovala šokující případy šikany
Zdroj: Pexels

Rodiče dětí ze základní školy v Blovicích na jižním Plzeňsku sepsali petici za odvolání ředitelky. Měla dlouhodobě přehlížet šikanu. K případu se pro Novinky.cz vyjádřili kromě několika rodičů i absolventi, kteří šikanu dosvědčují.

„Co spolužáci mé dceři říkali, se nedá publikovat. Ale byl tam velký psychický nátlak. Došlo to tak daleko, že se bála chodit i po chodbě, protože ji odchytávali, vydírali ji. Nakonec se u ní projevily panické ataky a skončila na antidepresivech,“ popsala Miroslava Baumruková, matka jedné ze žaček, a dodala, že situaci řešila s ředitelkou. Ta jí však odvětila, že „nebyla naplněna skutková podstata šikany“, na další schůzku si matka tedy přivedla OSPOD a situace se trochu urovnala.

21. března 2024 10:47 Čas čtení 0:29 Horor v nizozemské zoo! Žák základní školy tam zabil 11 zvířat Horor v nizozemské zoo! Žák základní školy tam zabil 11 zvířat

Hrůzy ze základní školy dosvědčili i bývalí absolventi. Nikola Sluková se vyjádřila k šikaně 13leté žákyně, kterou nyní už vyšetřují kriminalisté. „Děti ji začaly vydírat. Nutily ji k různým věcem. Slyšela jsem, že jí nějaká holčička strkala tužky do zadku. Perverzní praktiky, jaké prováděly té holce, už se na škole řeší delší dobu. Ale učitelky dělaly, že o ničem nevědí, a hlavně paní ředitelka,“ řekla.

Dagmar Hitková, ředitelka školy, která je i tamější koaliční zastupitelkou, uvedla, že se v souvislosti se školou šíří řada polopravd, spekulací a nepodložených informací. Širší vyjádření poskytne za tři dny. Děti se na škole necítily v bezpečí ani u speciální pedagožky, jejíž poradenské pracoviště nazývaly mučírnou.

Po čtyřhodinové schůzce zastupitelé rozhodli, že se peticí se 400 podpisy budou zabývat. Starosta Blovic s médii nechtěl komunikovat, nakonec dodal, že pokud se některé věci prokážou a legislativa to umožní, tak může k odvolání ředitelky dojít.

19. března 2024 8:55 Čas čtení 0:37 Youtuber tvrdí, že byl brutálně napaden skupinou 20 lidí. Případem se zabývá policie Youtuber tvrdí, že byl brutálně napaden skupinou 20 lidí. Případem se zabývá policie

Situací na škole se začala média zabývat poté, co byl zveřejněn případ, jejž vyšetřují kriminalisté. Třináctiletou dívku si vyhlédla trojice spolužáků a roky jí ubližovala. „Vůči poškozené se měli chovat nevhodně, kdy ji různým způsobem ponižovali a pod pohrůžkami násilí nutili k nechutnostem, z nichž některé měly i sexuální podtext,“ upřesnila Novinkám státní zástupkyně Taťána Ulčová.

Domů
Sdílet
Diskuse