Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
23. března 2024 10:56
Čas čtení 0:38

Český závodník Roman Staněk ovládl závod formule 2! Na stupeň vítězů se postavil poprvé v kariéře

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český závodník Roman Staněk ovládl závod formule 2! Na stupeň vítězů se postavil poprvé v kariéře
Zdroj: Formula 3 / propagační materiál

Český závodník Roman Staněk vyhrál poprvé v kariéře sprintový závod formule 2. Do cíle závodu na okruhu v australském Melbourne sice dojel jako druhý, díky soupeřově desetisekundové penalizaci však vzápětí poskočil na první místo.

Staněk se na stupně vítězů kategorie formule 2 postavil vůbec poprvé ve své kariéře. V posledních osmi kolech závodu se závodník původem z Valašského Meziříčí držel na druhém místě. Vítěznou příčku získal díky penalizaci Francouze Isacka Hadjara, který byl potrestán za způsobení kolize po startu závodu a skončil tak celkově na šestém místě, informuje Sport.cz

Do cíle dojel Staněk s náskokem 0,349 sekundy na druhého v pořadí, Nora Dennise Haugera. Zástupce stáje Trident se díky svému vítězství posunul v celkovém pořadí jezdců na 12. pozici. 

1. února 2024 21:25 Čas čtení 0:55 POTVRZENO: Hamilton přechází k Ferrari. Víme, kdy se poprvé objeví v novém voze POTVRZENO: Hamilton přechází k Ferrari. Víme, kdy se poprvé objeví v novém voze

Největším dosavadním triumfem bylo pro českého závodníka páté místo ze sprintu v Rakousku, které se mu podařilo vybojovat v loňském roce. Na nejvyšší stupeň vítězů se postavil také v rámci kategorie formule 3, když v předloňském roce vyhrál hlavní závod v italské Imole.

Zpět
Sdílet
Diskuse