Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
27. března 2024 11:45
Čas čtení 0:48

Čtrnáctiletý Martin má neznámou nemoc, která mu znemožňuje pohyb. Pomoci mu můžeš i ty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Čtrnáctiletý Martin má neznámou nemoc, která mu znemožňuje pohyb. Pomoci mu můžeš i ty
Zdroj: Donio

Čtyři dny zbývají do konce finanční sbírky na podporu nemocného Martina, který se potýká se zatím neznámou nemocí.

Martin Klimeš se narodil jako zdravý kluk. V 18 měsících se však dostavila nemoc, která život chlapce i jeho rodiny obrátila vzhůru nohama. Potíže se nejprve projevovaly kulháním, později musel chlapec začít využívat pomocnou hůl. Od prvního stupně základní školy je součástí jeho života invalidní vozík. 

20. března 2024 9:10 Čas čtení 0:55 Martínkova léčba zabrala. „Je to úplně jiný chlapeček,“ píší rodiče a podělili se o novinky Martínkova léčba zabrala. „Je to úplně jiný chlapeček,“ píší rodiče a podělili se o novinky

Martinova učitelka Barbora Skácelová v loňském roce založila na platformě Donio sbírku, jejíž výtěžek bude určen pro pořízení pomůcek, prostředků a služeb, které chlapci zkvalitní život. 

 

„Znám Martinovy rodiče, úžasné lidi, kteří pro svého syna dělají možné i nemožné, aby mu ulehčili život s takovýmto omezením. Lékaři, léčitelé, cvičení, léky, to vše absolvovali už tolikrát a bez výsledku, a přesto jsou stále pozitivní, nepřestávají doufat a být svému synovi oporou,“ píše Skácelová. 

 

S dospíváním se u chlapce dostavily velké problémy, které si vyžádaly další pomoc. Jednou z chlapcových největších zálib jsou šachy. „Letos to budou dva roky, co náš syn při šachovém turnaji ve Šlapanicích, při jedné ze šachových partií, poprvé ve svém životě zkolaboval, upadl do bezvědomí. Byl to pro nás šok. Udržovali jsme ho, než přijela sanitka. Pak se to stalo ještě jednou o měsíc později,“ píší Martinovi rodiče s tím, že jedním z cílů sbírky je také vybrání peněz na pořízení speciálního automobilu. 

Domů
Sdílet
Diskuse