Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
30. března 2024 11:00
Čas čtení 0:37

Donald Tusk: Jsme před válkou, nepřeháním

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Tusk ve svém vystoupení rovněž uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin bez jakýchkoli důkazů obvinil Ukrajinu z útoků na koncertní sál na předměstí Moskvy a cítil potřebu ospravedlnit útoky na civilní cíle na Ukrajině.

Polský premiér Donald Tusk říká evropským médiím, že Evropa se vrátila do předválečného období. Upozornil rovněž na význam společné obrany.

Válka již není pojem minulosti

„Nechci nikoho strašit, ale válka už není pojem minulosti,“ řekl Tusk evropským médiím. „Je skutečná a začala před více než dvěma lety,“ dodal. Polský premiér podle svých slov pozoruje změnu myšlení v Evropě. Nikdo již nezpochybňuje potřebu společné obrany.


Ruský prezident Vladimir Putin podle něj bez jakýchkoli důkazů obvinil Ukrajinu z útoků na koncertní sál na předměstí Moskvy a cítil potřebu ospravedlnit útoky na civilní cíle na Ukrajině, kde se násilí stupňuje. Připomněl také, že během minulého týdne Rusko poprvé zaútočilo na Kyjev za bílého dne hypersonickými raketami.

Polský premiér rovněž uvedl, že Evropa by byla pro Washington – bez ohledu na výsledek amerických prezidentských voleb – atraktivnějším partnerem, pokud by byla vojensky soběstačnější, napsal deník Guardian. Vyzval také k urychlené pomoci Kyjevu a uvedl, že příští dva roky války mohou rozhodnout o všem.

Donald Tusk
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domů
Sdílet
Diskuse