Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna-Marie Hanzlíková
21. dubna 2024 9:24
Čas čtení 0:33

AKTUÁLNĚ: Zemřel legendární český herec Josef Laufer. Poslední roky byl v umělém spánku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Zemřel legendární český herec Josef Laufer. Poslední roky byl v umělém spánku
Zdroj: Bontonfilm

Představiteli Kohna z komedií Kameňák selhalo srdce při operaci kolene už v roce 2020, do své smrti pak zůstal v umělém spánku. Dožil se 84 let.

S informací přišel deník Blesk, kterému informaci sdělila SMS zprávou rodina. Deníku ji pak potvrdil i ředitel Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg. „Podle Ester Pepa zemřel na zástavu srdce,“ uvedl pro zmíněný deník.

Kromě role Kohna z Kameňáku se objevil ve filmech jako Starci na chmelu, Petrolejové lampy, Noc na Karlštejně, Den pro mou lásku, Panna a netvor, Páni kluci či v seriálech Inženýrská odysea nebo Cirkus Humberto.

Aktivně se věnoval i hudbě, v osmdesátých letech se proslavil například písní Sbohem, lásko, jedu dál.

Po revoluci mu kariéru zpomalilo jeho působení v minulém režimu, například v roce 1976 nazpíval pro režim píseň Dopis Svobodné Evropě, která oslavovala činy tajného agenta StB. S StB měl i spolupracovat.

Josef Laufer se narodil ve Francii roku 1939 španělské matce a českému otci, jeho celé rodné jméno znělo Don José Pedro Rodriguez de Montagnes de Laufer.

Domů
Sdílet
Diskuse