Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
21. dubna 2024 18:00
Čas čtení 0:39

Po izraelských útocích je v Rafáhu hlášeno 14 mrtvých dětí. Útoky na město jsou prováděny denně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Po izraelských útocích je v Rafáhu hlášeno 14 mrtvých dětí. Útoky na město jsou prováděny denně
Zdroj: AP Photo/Leo Correa
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

O úmrtí informovali zdravotníci.

Izraelské útoky na jižní město Rafáh v palestinském Pásmu Gazy zabily v noci na neděli 18 lidí, včetně 14 dětí, uvedli zdravotníci.


Izrael podniká útoky na Rafáh téměř denně. Přitom se tam z Pásma Gazy stahuje 2,3 milionu lidí, kteří hledají útočiště před boji v jiných částech této palestinské enklávy. Izrael oznámil, že bude pokračovat v pozemní ofenzívě na toto město na hranici s Egyptem, a to navzdory výzvám mezinárodního společenství včetně USA, aby se jí vyhnul.


Při prvním izraelském útoku zahynul muž, jeho žena a tříleté dítě, uvedla nedaleká kuvajtská nemocnice, která těla přijala. Žena byla těhotná a lékařům se podařilo dítě zachránit, uvedla nemocnice.


Při druhém izraelském útoku zahynulo 13 dětí a dvě ženy, všechny z jedné rodiny, jak vyplývá z nemocničních záznamů. Při leteckém útoku v Rafáhu předešlé noci zahynulo devět lidí, včetně šesti dětí.


Sněmovna reprezentantů USA v sobotu schválila balíček pomoci ve výši 26 miliard dolarů, který zahrnuje humanitární pomoc pro Pásmo Gazy ve výši přibližně devíti miliard dolarů.

GAZA, VOJNA
Zdroj: AP Photo/Abdel Kareem Hana
Domů
Sdílet
Diskuse