Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
12. května 2024 v 12:04
Čas čtení 0:31

Děti se kvůli bizarní „blackout“ výzvě ze sociálních sítí dusí do bezvědomí. Mladou dívku museli odvézt do nemocnice

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Incident na německé škole už vyšetřují úřady.

Žáci na základní škole v Berlíně dusili spolužačku až do doby, než upadla do bezvědomí. Dívka následně skončila v nemocnici. Chlapec a dívka z 5. a 6. ročníku zkoušeli takzvanou blackout výzvu trendující na sociálních sítích, při které uvedou sami sebe nebo jinou osobu do bezvědomí a natáčejí se u toho, informuje Bild.

„Namísto toho, aby jí pomohli, ji odtáhli na odlehlé místo a pokusili se jí dát v bezvědomí vodu,“ informuje ředitelka školy. Celý incident si měli natáčet na mobil. Děti našel rodič, který následně zavolal záchranku. Dívka neutrpěla žádné trvalé fyzické poškození.

Žáky vyloučili ze školy a celou situaci prověřují. „Událost se nyní ve škole řeší interně. Probíhají diskuse se všemi zainteresovanými,“ uvedlo německé ministerstvo školství. Situací se zabývá i krizový štáb, školní inspekce a poradenské a podpůrné centrum školní psychologie.

škola , uzavretá škola
Zdroj: TASR/František Iván
Domů
Sdílet
Diskuse