Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
19. května 2024 v 17:45
Čas čtení 0:34

Emotivní video ze záchrany batolete. Polilo se horkým olejem, slzám se neubránili ani policisté

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Emotivní video ze záchrany batolete. Polilo se horkým olejem, slzám se neubránili ani policisté
Zdroj: Wikimedia Commons/Kevin.B/volně k užití

Berounští policisté minulý týden zachraňovali batole, které na sebe převrhlo hrnec s rozpáleným olejem. Chlapce převážel vrtulník, do nemocnice se naštěstí dostal včas. O podrobnosti k případu se policie podělila v sobotu.

Záchrana dítěte byla emotivní i pro zasahující policisty. „V první chvíli funguje adrenalin, se kterým umíme oba, jsme na to vycvičení, ale potom mě odvedl kolega do vozidla, kde člověk neudrží slzy,“ řekl pro CNN Prima NEWS zasahující policista Petr Zima.

Chlapce se podařilo dostat do nemocnice včas díky rychlé reakci zasahujících policistů. „Vzali jsme zdravotnický batoh, který máme ve služebních vozidlech, a s kolegou jsme vyběhli nahoru,“ doplnil druhý policista Adam Kubů.

Na popáleniny použili speciální gel a po ošetření chlapce přenesli do sanitky. Mezitím zajistili bezpečnost pro přistání vrtulníku. Chlapec podstoupil operaci a čeká ho dlouhá rekonvalescence, jak informovala stanice CNN Prima NEWS.

Případem se bude zabývat policie. „Případ si převzali berounští kriminalisté, kteří tuto nešťastnou událost v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ popsala v tiskové zprávě mluvčí PČR Středočeského kraje Michaela Richterová.

Domů
Sdílet
Diskuse