Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
20. května 2024 v 17:00
Čas čtení 0:35

Student na pražské koleji umístil na dívčí toalety kameru. Čelí trestnímu oznámení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Student na pražské koleji umístil na dívčí toalety kameru. Čelí trestnímu oznámení
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/volně k užití

Na studenta, který bydlel na pražské koleji Hvězda, bylo podáno trestní oznámení. Na jednu z toalet umístil kameru. Z koleje byl vyloučen pro hrubé porušení mravů, případem se zabývá policie.

Trestní oznámení na zahraničního studenta podalo Ředitelství kolejí a menz Univerzity Karlovy. Kamera, kterou umístil na dívčí toalety, byla odhalena minulý týden. Ředitelství vyzvalo studentstvo z příslušného patra o spolupráci a po šetření se potvrdilo podezření na studenta z Japonska.

20. května 2024 v 10:31 Čas čtení 0:33 Voda v bruslích i rukavicích. Slovenský hokejista si stěžuje na podmínky v Ostravě Voda v bruslích i rukavicích. Slovenský hokejista si stěžuje na podmínky v Ostravě

„Našla se kamera, kterou na krátký čas umístil student na záchod. Student se přiznal a z koleje byl vyhozen,“ potvrdila pro Seznam Zprávy vedoucí koleje Jitka Jánošová. Ubytovaní studenti obdrželi informativní e-mail, paměťovou kartu zadržela policie.

Studentovi byla za hrubé porušení mravů okamžitě vypovězena ubytovací smlouva a kolej opustil. Vedení koleje na něj podalo trestní oznámení na Policii ČR, která činí kroky v rámci trestního řízení. O incidentu byla informována také studentova domovská škola v Tokiu a japonské velvyslanectví.

„V této věci se jednalo o přestupek proti občanskému soužití, který byl oznámen příslušnému správnímu orgánu k prošetření,“ řekl k případu Seznam Zprávám tiskový mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

Domů
Sdílet
Diskuse