Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
21. května 2024 v 17:24
Čas čtení 1:18

„Aby ti mráz roztrhl p*del.“ Xaver Veselý vulgárně urážel Vašáryovou, hrozí mu konec v Radě ČT

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Aby ti mráz roztrhl p*del.“ Xaver Veselý vulgárně urážel Vašáryovou, hrozí mu konec v Radě ČT
Zdroj: Český rozhlas/Marie Votavová/propagační materiál volně k užití

„Určitě budu odvolání pana Veselého z Rady ČT navrhovat,“ uvedl pro iDNES.cz šéf poslanců TOP 09 a člen Výboru pro mediální záležitosti Jan Jakob.

„Milá slavná Vášáryová, ty spodino, já ti ze srdce přeju, aby ti mráz roztrhl p*del. Já jsem si téhle žvanivé paničky nikdy moc nevážil,“ prohlásil Luboš Xaver Veselý směrem k Magdě Vašáryové ve svém pořadu Xaver Live

20. května 2024 v 10:31 Čas čtení 0:33 Voda v bruslích i rukavicích. Slovenský hokejista si stěžuje na podmínky v Ostravě Voda v bruslích i rukavicích. Slovenský hokejista si stěžuje na podmínky v Ostravě

Podle iDnes Veselý takto po atentátu na Roberta Fica komentoval slova, která slovenská herečka a někdejší velvyslankyně v Polsku pronesla po slovenských parlamentních volbách. 

„Budeme se muset podívat, kolik procent voličů je vlastně fašistů, neofašistů, neonacistů. Už víme, že od pana Roberta Fica a jeho okolí –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ což jsou takoví už vyčichlí lidé, lidé, kteří tam jsou už dlouho, třicet let –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nemůžeme nic čekat, nic, co by bylo pozitivní pro moderní Slovensko. Uvidíme, nakolik se tito lidé ztotožnili s hledáním voličů mezi těmi nesystémovými, nebo dokonce vyslovenou spodinou,“ řekla Vašáryová po vítězství Ficovy strany SMER.

Slovy Veselého na adresu Vašáryové se bude zabývat Výbor pro mediální záležitosti a pak i celá Poslanecká sněmovna. Výbor je aktuálně svolán na 6. června. Návrh podal šéf poslanců TOP 09 a člen Výboru pro mediální záležitosti Jan Jakob. Veselému hrozí odvolání z osmnáctičlenné Rady České televize.

21. května 2024 v 10:22 Čas čtení 1:13 Šéf pražského hnutí ANO se omluvil za nepravdy. Hned se vystavil další žalobě Šéf pražského hnutí ANO se omluvil za nepravdy. Hned se vystavil další žalobě

„Ten výrok, pokud tak zazněl, je za čarou,“ řekl iDnes šéf poslanců ODS Marek Benda. To, že se výbor bude slovy Veselého zabývat, potvrdil kromě něj také šéf poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. Veselého se naopak zastal lídr SPD Tomio Okamura.

„Ani nevím, kdo to je,“ reagovala Vašáryová

Server iDnes požádal herečku a političku o reakci. „Já nevím, kdo to je. Ani nevím, co řekl a jak se jmenuje. Nečtu to, ani se to ke mně nedostane. Padesát let bych musela reagovat na lidi, co si vezmou do úst mé jméno a snaží se tím zaujmout. Nemám čas se tím zabývat a nebudu se tím zabývat,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse