Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Ilona Hobzová
23. května 2024 22:42
Čas čtení 0:51

MS hokej: Paráda! Česko porazilo USA 1:0. V semifinále vyzve Švédsko

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
MS hokej: Paráda! Česko porazilo USA 1:0. V semifinále vyzve Švédsko
Zdroj: TASR/AP

Česká hokejová cesta pokračuje do semifinále.

Česká hokejová reprezentace si ve čtvrtfinále poradila s výběrem USA. Díky gólu Pavla Zachy Česko porazilo náročného soupeře 1:0, v šampionátu pokračuje do semifinále a zahraje si o medaile. Jeho soupeřem bude Švédsko.

V první třetině se diváci a divačky žádného gólu nedočkali. Na střely byli ale aktivnější svěřenci Radima Rulíka a měli také více gólových šancí. Za svou aktivitu byli Češi odměněni v druhé třetině, kdy využili přesilovou hru a z prvního gólu v seniorské reprezentaci se radoval Pavel Zacha. 

Česko drželo náskok jedné branky i v závěrečné třetině. V 56. minutě najel Joel Farabee do české brány a povalil gólmana Dostála. Přes ležící hráče obou mužstev zakončil do sítě Trevor Zegras, gól ale vzhledem k situaci v brankovišti neplatil.

V posledních minutách se ještě oba týmy dostaly do několika šancí a Američané hráli bez brankáře. Skóre se už ale nezměnilo. Česko tak porazilo Spojené státy a postoupilo do semifinále. V něm se utká se Švédskem, které ve čtvrtfinálovém zápase zvítězilo nad Finskem 2:1 v prodloužení. 

Domů
Sdílet
Diskuse