Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
1. června 2024 v 10:50
Čas čtení 0:46

Kokain ve sněmovně: Kdo je údajně podezřelý?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kokain ve sněmovně: Kdo je údajně podezřelý?
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

V minulých dnech vyšlo najevo, že loni v lednu našla ochranná služba Poslanecké sněmovny na jednom z tamních záchodů papírek se zbytky kokainu. Nikdo podezřelý údajně nebyl vypátrán, podle nejnovějšího zjištění MF DNES je tomu ale jinak.

O případu v úterý informoval server Seznam Zprávy. Podle jeho zjištění mělo k nálezu dojít během jednoho z dlouhých nočních jednání. Ochranka, jejíž kancelář přímo sousedí s pánskými toaletami, měla údajně zpoza stěny zaslechnout zvuky typické pro „porcování“ drogy platební kartou. O incidentu tehdy nebyl nikdo informován, podle ochranné služby s odůvodněním, že nebyl vypátrán nikdo podezřelý. 

29. května 2024 v 9:11 Čas čtení 0:38 Ve sněmovně někdo šňupal kokain. Ochranka o tom nikomu neřekla Ve sněmovně někdo šňupal kokain. Ochranka o tom nikomu neřekla

Jak v sobotu napsal server iDnes.cz, s případem má být od začátku spojován Petr Pelc, ředitel kanceláře předsedkyně sněmovny Markéty Pekarové Adamové. Ten se měl údajně během jednání zamykat v kabince s dalšími dvěma muži. 

Sám Pelc se však proti tomuto tvrzení ohradil. „To, že jsem s tímto spojován, tvrdíte pouze vy a toto spojení důrazně odmítám,“ uvedl pro deník MF DNES, který se ho následně zeptal, zda může odmítnout, že by někdy kokain užíval, nebo by byl schopen podstoupit test na drogy. Na tyto otázky však již neodpověděl. 

Sama předsedkyně dolní komory se svého ředitele zastala a uvedla, že ani ona sama o incidentu až do tohoto týdne nevěděla. „S nálezem ředitele mé kanceláře spojujete pouze vy, hovořila jsem s ním o tom a spojitost s tímto důrazně odmítá. Nemám důvod mu nevěřit,“ řekla deníku. 

Domů
Sdílet
Diskuse