Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
29. května 2024 v 9:11
Čas čtení 0:38

Ve sněmovně někdo šňupal kokain. Ochranka o tom nikomu neřekla

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ve sněmovně někdo šňupal kokain. Ochranka o tom nikomu neřekla
Zdroj: Flickr/Marco Verch Professional/na voľné použitie

Podle informací serveru Seznam Zprávy se tak stalo již v lednu loňského roku, až dosud však o případu nebyl nikdo informován.

Jak zjistily Seznam Zprávy, k incidentu došlo po jednom z dlouhých nočních jednání. Příslušníci ochranky, jejíž kancelář přímo sousedí s pánskými toaletami, zpozorněli poté, co se zpoza stěny ozývaly zvuky typické pro „porcování“ kokainu platební kartou. Následná obhlídka jejich domněnku potvrdila – na splachovadle se skutečně nacházel papírek s bílým práškem. Přítomnost drogy potvrdil také laboratorní rozbor.

28. května 2024 v 9:24 Čas čtení 0:31 Český tým čeká na MS 2025 netradiční skupina. Vyhne se většině těžkých soupeřů Český tým čeká na MS 2025 netradiční skupina. Vyhne se většině těžkých soupeřů

Ochranná služba o případu až do zjištění serveru mlčela. Informace se nedostala ani k šéfce sněmovny Markétě Pekarové Adamové či k vedoucím úředníkům. „Tyto věci řeší ochranná služba, jsou úplně mimo jakoukoliv mou pravomoc a nemám a neměla jsem o nich ani žádné informace,“ napsala Pekarová Adamová Seznam Zprávám s tím, že případ nechce zlehčovat a z toho důvodu se obrátí na kancléře Poslanecké sněmovny, aby zjistil podrobnosti. 

Vedení sněmovní ochranky čin nevyhodnotilo jako trestný čin ani přestupek, a to z důvodu malého množství nalezené drogy. Nepodařilo se ani zjistit, kdo konkrétně kokain v parlamentu šňupal. Nic podobného od té doby ochranka ve sněmovně nezaznamenala. 

Domů
Sdílet
Diskuse