Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
3. června 2024 v 13:38
Čas čtení 0:56

Praha kvůli vyšší hladině Vltavy uzavřela protipovodňová vrata, nejezdí ani přívoz

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Praha kvůli vyšší hladině Vltavy uzavřela protipovodňová vrata, nejezdí ani přívoz
Zdroj: Flickr/Patrik Kristian/volně k použití

V průběhu nedělního odpoledne a v noci na pondělí spadly v různých lokalitách povodí Vltavy přívalové srážky, které udržely vyšší průtok na Berounce i na přítoku do vltavské kaskády.

Praha během pondělního dopoledne zavřela protipovodňová vrata na Čertovce. Během dne dosáhne hladina Vltavy 1. stupně povodňové aktivity a očekává se, že nebude výrazně překročen.

3. června 2024 v 10:17 Čas čtení 0:42 Tyhle bankovky si vyměň. Zatím můžeš kdekoli, od července jen na sedmi pobočkách Tyhle bankovky si vyměň. Zatím můžeš kdekoli, od července jen na sedmi pobočkách

„Dnes ráno byl také vydán pokyn k uzavření vrat na plavebním kanále Vraňany-Hořín. Překročením průtoku 450 m3/s v profilu Praha-Chuchle (1. SPA) bude zastavena plavba v úseku Praha-Holešovice (ř. km 46,00) až Mělník (ř. km 0,00) a přes plavební komoru Modřany (ř. km 62,21),“ vyplývá z informací Povodí Vltavy, které zveřejnili na X.

Praha také dočasně přerušila provoz přívozů. „Cca od 13:00 už nevypluje linka P1, cca od 17:00 pak i linky P2, P3, P5 a P7 (linka P4 nepluje už od soboty),“ informovala Pražská integrovaná doprava.

V pondělí ráno se sešel Povodňový orgán hlavního města Prahy. „Vedení Prahy pečlivě monitoruje vývoj povodňové situace v hlavním městě. Nemůžeme nic podcenit a jsme připraveni Pražany chránit. Zároveň také prosím o důsledné dodržování pokynů kompetentních orgánů,“ uvedl primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

3. června 2024 v 11:49 Čas čtení 0:32 Oblíbenou dovolenkovou destinaci zamořují švábi Oblíbenou dovolenkovou destinaci zamořují švábi

Uživatelům řeky Vltavy a jejího okolí hlavní město doporučuje obezřetnost a sledovat situaci i hladinu Vltavy. Praha doporučuje, aby lidé neparkovali vozidla na náplavkách, neboť by při zhoršení situace musela být tato vozidla urychleně vyparkována.

Domů
Sdílet
Diskuse