Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
3. června 2024 v 11:49
Čas čtení 0:32

Oblíbenou dovolenkovou destinaci zamořují švábi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Oblíbenou dovolenkovou destinaci zamořují švábi
Zdroj: Unsplash/Erik Karits/volně k užití

Za přemnožení může klimatická krize.

Oteplení totiž způsobuje urychlení rozmnožovacího cyklu, švábi se tak množí častěji a je jich více. Britský Daily Mail s odkazem na španělskou environmentální organizaci Anecpla uvedl, že proti loňsku počet švábů narostl až o třetinu.

3. června 2024 v 10:17 Čas čtení 0:42 Tyhle bankovky si vyměň. Zatím můžeš kdekoli, od července jen na sedmi pobočkách Tyhle bankovky si vyměň. Zatím můžeš kdekoli, od července jen na sedmi pobočkách

V rostoucích teplotách také hmyz mutuje. To představuje velký problém, protože zmutované druhy jsou pak odolnější vůči dostupným biocidům, jak informoval už dříve například portál Euro Weekly News. Jejich populace je tak stále těžší držet pod kontrolou.

Pozor si musí ve Španělsku dávat především tam, kde se vyskytuje jídlo. Potravinářský průmysl tak musí zavádět nová opatření a dbát na hygienu více než dříve, protože švábi fungují jako přenašeči mnoha nemocí.

Zmíněná environmentální organizace tak varovala všechna zařízení, jako jsou bary, hotely nebo restaurace, aby přijala nezbytná opatření. Doporučuje se tedy udržovat čistotu, hlídat úniky vody, utěsňovat praskliny a odpadky důsledně dávat do popelnic.

Domů
Sdílet
Diskuse