Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
8. června 2024 v 11:11
Čas čtení 0:34

RegioJet po nehodě v Pardubicích stahuje všechny lůžkové vozy. Mají vážnou konstrukční chybu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
RegioJet po nehodě v Pardubicích stahuje všechny lůžkové vozy. Mají vážnou konstrukční chybu
Zdroj: Archiv Martina Bujňáka/se svolením

Železniční společnost RegioJet oznámila, že po středeční tragické srážce vlaků v Pardubicích stahuje z provozu všechny lůžkové vozy tzv. rakouského typu.

Důvodem jsou podle serveru Novinky.cz konstrukční nedostatky, o nichž společnost dosud nevěděla. „Toto rozhodnutí bylo učiněno na základě zkušeností z nedávné tragické nehody vlaku RJ 1021 na trase Praha–Košice–Čop a dřívější podobné nehody v Rakousku. Příčinou je zjištění konstrukčních nedostatků těchto vozů,“ uvedla pro Novinky mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová. 

6. června 2024 v 19:18 Čas čtení 2:47 Honza řídil zásah záchranářů během vlakového neštěstí v Pardubicích. Popsal, jak vše probíhalo Honza řídil zásah záchranářů během vlakového neštěstí v Pardubicích. Popsal, jak vše probíhalo

Podle Janoušek Kostřicové byl vůz v Pardubicích zničen stejným způsobem jako vagon stejného druhu v roce 2018 v Salcburku, tedy zlomením rámu vozu mezi prvním a druhým kupé. „Zlomení rámu bylo příčinou toho, že se při nehodě v Pardubicích zcela zlomil vůz, a je i příčinou obětí na životech,“ uvedla mluvčí. 

Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet, slíbil pozůstalým a zraněným vyplatit maximální odškodnění. Podle jeho slov firma také nakoupí bezpečnější stroje. „RegioJet se zavazuje k neustálému zlepšování bezpečnostních standardů a bude nadále investovat do modernizace svého vozového parku, aby zajistil nejvyšší úroveň služeb,“ řekl. 

Domů
Sdílet
Diskuse