Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
16. června 2024 v 15:10
Čas čtení 0:28

TikTok čelí útokům hackerů. Jedním kliknutím můžeš přijít o celý účet

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
TikTok čelí útokům hackerů. Jedním kliknutím můžeš přijít o celý účet
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/volně k užití

Hackeři využili bezpečnostní trhlinu v systému sociální sítě TikTok a připravili tak množství uživatelů a uživatelek o jejich účty.

Jak informoval server Novinky.cz, o svůj účet přišla mimo jiné Paris Hilton, americká televize CNN či technologická společnost Sony. Trik hackerů spočívá v rozesílání soukromých zpráv, které spouští škodlivý kód. 

15. června 2024 v 13:36 Čas čtení 0:53 TikTokem se šíří nebezpečný nový trend. Teenageři kvůli němu končí za mřížemi TikTokem se šíří nebezpečný nový trend. Teenageři kvůli němu končí za mřížemi

Společnost ByteDance, která TikTok vlastní, již podle serveru TechCrunch přijala opatření, která mají podobným útokům do budoucna zabránit. Celou situaci údajně řeší bezpečnostní tým, podrobnosti však společnost nezveřejnila.

Expert z kyberbezpečnostní společnosti Check Point Petr Kadrmas Novinkám vysvětlil, jak lze ztrátě účtu předejít. „Pokud máte účet na TikToku, okamžitě si ověřte, zda máte nastavené dvoufaktorové ověřování, a to ještě dřív, než otevřete jakoukoli zprávu,“ radí.

Podle něj se sice jedná o krok navíc, který prodlužuje dobu přihlašování do aplikace, v porovnání s možnými komplikacemi se však jeho využití vyplatí. 

Domů
Sdílet
Diskuse