Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
16. června 2024 v 16:20
Čas čtení 0:25

V Chorvatsku se objevila velryba. Podle úřadů může být nebezpečná

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Chorvatsku se objevila velryba. Podle úřadů může být nebezpečná
Zdroj: Pixabay/volně k užití

V Mljetském průlivu u pobřeží Chorvatska byla uplynulý týden několikrát spatřena velryba. Uvedl to tamní národní park s tím, že si návštěvníci mají dát na neobvyklého návštěvníka pozor.

Jak informuje stanice CNN Prima News, nejvíce pozorování zaznamenal národní park Mljet (NP), který leží na stejnojmenném ostrově, během minulého pondělí. Jeho zaměstnanci podle vyjádření zveřejněného na Facebooku nemají informace o původu velryby. 

16. června 2024 v 14:30 Čas čtení 0:26 Chorvatsko zasáhnou extrémně vysoké teploty. Podle meteorologů bude letošní léto rekordní Chorvatsko zasáhnou extrémně vysoké teploty. Podle meteorologů bude letošní léto rekordní

Park zároveň vyzval návštěvníky, aby se ke zvířeti v případě jeho pozorování v žádném případě nepřibližovali. Pokud na něj narazí, mají to neprodleně oznámit vedení parku, společně s polohou a časem pozorování. 

Národní park Mljet leží asi 42 kilometrů od populárního letoviska Dubrovníku. Již na začátku letošního roku tamní média informovala, že se podařilo v chorvatských vodách pozorovat rovnou celé hejno velryb. Tehdy se ukázaly u města Komiž na západním pobřeží města Vis. 

Domů
Sdílet
Diskuse