Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
16. června 2024 v 14:30
Čas čtení 0:26

Chorvatsko zasáhnou extrémně vysoké teploty. Podle meteorologů bude letošní léto rekordní

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Meteorologové předpovídají, že teploty v Chorvatsku budou letos rekordní.

  • Oblíbenou dovolenkovou destinaci Čechů a Češek zasáhnou letos v létě extrémní vedra, informuje iMeteo. Meteorologové předpovídají, že v Chorvatsku bude rekordní horko.
  • Kvůli vysokým teplotám hrozí zemi také sucho. Meteorolog Zoran Vakula varuje před požáry.
  • Hladina teploměru začne v Chorvatsku stoupat už za několik dní.
15. června 2024 v 16:00 Čas čtení 0:28 Sedmiletého chlapce v Chorvatsku uštkl nejjedovatější had v Evropě. Hadi se stále častěji vyskytují v blízkosti lidských obydlí Sedmiletého chlapce v Chorvatsku uštkl nejjedovatější had v Evropě. Hadi se stále častěji vyskytují v blízkosti lidských obydlí

Proč je to důležité: Veřejnost a turisté by měli být informováni o očekávaných teplotních rekordech. Mohou se tak lépe připravit na výkyvy počasí a případně se vyhnout rizikům spojeným s nadměrnými teplotami.

Širší souvislosti: Vysoké teploty způsobují, že se v Chorvatsku častěji objevují také nebezpeční živočichové, kteří představují hrozbu pro člověka. Zrovna nedávno byl sedmiletý chlapec uštknut zmijí růžkatou. Jedná se o nejjedovatějšího a nejnebezpečnějšího hada v Evropě.

16. června 2024 v 11:00 Čas čtení 1:00 PŘEDPOVĚĎ: Silné bouřky a více než 30 stupňů. Do Česka příští týden dorazí pravé léto PŘEDPOVĚĎ: Silné bouřky a více než 30 stupňů. Do Česka příští týden dorazí pravé léto
Anketa:
Chystáš se letos do Chorvatska?
Ano, je to povinná zastávka každého léta.
Letos plánuji dovolenou v jiné destinaci.
V Chorvatsku jsem nikdy nebyl*a.
Letos zůstanu v Česku.
Ano, je to povinná zastávka každého léta.
70 %
Letos plánuji dovolenou v jiné destinaci.
20 %
V Chorvatsku jsem nikdy nebyl*a.
10 %
Letos zůstanu v Česku.
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse