Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová ČTK
4. července 2024 v 13:31
Čas čtení 1:06

Posun v případu týraného psa v Uherském Hradišti. Majiteli hrozí vězení, jak je na tom Blade?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Posun v případu týraného psa v Uherském Hradišti. Majiteli hrozí vězení, jak je na tom Blade?
Zdroj: Nalezení psi Uherské Hradiště, Karolína Turčinková (Facebook)

Kriminalisté obvinili pětadvacetiletého muže z týrání zvířat.

Muž podle policie nechal minimálně od loňského listopadu do letošního března psa plemene americký buldok samotného v bytě v panelovém domě v Uherském Hradišti. Obviněnému hrozí až šest let vězení, sdělil v pátek ČTK mluvčí policie Radomír Šiška.

3. července 2024 v 8:00 Čas čtení 5:07 Navštívili jsme farmáře Davida: „Kvůli podnikání jsem se vzdal párty života i Instagramu“ Navštívili jsme farmáře Davida: „Kvůli podnikání jsem se vzdal párty života i Instagramu“

„Návštěvy spojené s krmením a podáváním tekutin postupně omezoval. Byt navštěvoval jednou za tři až pět dní. Psovi svým jednáním způsobil citelný úbytek tělesné váhy, výraznou dehydrataci a další zdravotní komplikace, které ho ohrožovaly na životě,“ uvedl mluvčí. Doplnil, že v současné době kriminalisté ukončili vyšetřování a předložili spis státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby.

Strážníci do bytu dorazili v březnu poté, co obdrželi telefonát od paní, že vidí z okna bytu psa na parapetu okna. Lízal vodu, byl vyhublý, podvyživený. „Byt byl plný výkalů, pes bez vody a krmiva, v zoufalosti dokonce vypil i vodu ze záchodové mísy,“ uvedl tehdy starosta Uherského Hradiště. 

Poté, co se policistům podařilo zjistit identitu nájemce, jej oslovili přes telefon. Řekl jim, že je byt prázdný a nachází se v něm pouze pes. O jeho stavu tak zřejmě věděl. Muž později v médiích vyjádřil lítost nad svým jednáním.

3. července 2024 v 11:00 Čas čtení 4:26 Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá

Policie psa převezla na vyšetření na veterinární kliniku, kde byl v péči s pomocí lidí ze společnosti Nalezení psi. Podle posledních příspěvků na Facebooku této organizace se psovi jménem Blade daří velmi dobře. Přibral na váze a je vidět, že po pekle, které si prožil, prožívá šťastný život.

Domů
Sdílet
Diskuse