Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
14. března 2024 15:38
Čas čtení 0:49

FOTO: Podvyživeného psa museli zachraňovat hasiči. Majitel o jeho stavu věděl

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: Podvyživeného psa museli zachraňovat hasiči. Majitel o jeho stavu věděl
Zdroj: Twitter / Stanislav Blaha

„Včera ráno obdržela Městská policie Uherské Hradiště telefonát od paní, že vidí z okna bytu psa na parapetu okna. Lízal vodu, byl vyhublý, podvyživený,“ napsal na platformu X starosta Uherského Hradiště. Případ řeší Policie ČR, pes je na veterině.

Když strážníci z Městské policie Uherské Hradiště na adresu dorazili, poznali, že je něco špatně, ještě předtím, než do bytu vkročili. Zápach se linul až přes zavřené dveře. Nikdo nereagoval na zvonek nebo klepání. Sousedi nevěděli, kdo v bytě bydlí, a tak se policisté dostali dovnitř pomocí žebříku a otevřeného okna.

14. března 2024 9:36 Čas čtení 0:57 Dva známé obchodní řetězce si jdou v Polsku po krku. Spor skončil až u soudu Dva známé obchodní řetězce si jdou v Polsku po krku. Spor skončil až u soudu

„Byt byl plný výkalů, pes bez vody a krmiva, v zoufalosti dokonce vypil i vodu ze záchodové mísy,“ napsal starosta města na X. Případ převzala Policie ČR a vyšetřuje ho jako podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířete. Poté, co se jim podařilo zjistit identitu nájemce, jej oslovili přes telefon. Řekl jim, že je byt prázdný a nachází se v něm pouze pes. O jeho stavu tak zřejmě věděl.

Policie psa převezla na vyšetření na veterinární kliniku, kde je v péči s pomocí lidí ze společnosti Nalezení psi. „Jí, pije, a dnes ráno už dokonce na chvíli zavrtěl ocasem,“ dodal starosta a děkoval všem, kteří se na záchraně podíleli.

Domů
Sdílet
Diskuse