Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
16. července 2024 v 16:46
Čas čtení 0:58

Lidové noviny končí, vycházely 131 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Lidové noviny končí, vycházely 131 let
Zdroj: Wikimedia Commmons/volně k užití

Mediální skupina Mafra to oznámila ve středu odpoledne. Obsah novin přejde zčásti na web a do deníku Mladá fronta DNES.

„Ke konci srpna mediální skupina MAFRA ukončí samostatné vydávání deníku Lidové noviny v tištěné podobě,“ uvedlo vydavatelství. Poslední číslo vyjde 31. srpna. Jako důvod uvedlo měnící se trh médií.

Předplatitelé deníku se však nemusí ničeho obávat. „Předplatitelům Lidových novin nabídne beze změny ceny deník Mladá fronta DNES, a navíc přístup k exkluzivnímu placenému online obsahu na iDNES Premium za 1 korunu do konce roku 2024,“ pokračovala MAFRA.

16. července 2024 v 10:47 Čas čtení 0:37 Pražská zoo jako nejchladnější místo v Česku! Návštěvníky čeká mrazivý program Pražská zoo jako nejchladnější místo v Česku! Návštěvníky čeká mrazivý program

Co bude s obsahem Lidových novin?

Úplně nejúspěšnější přílohou Lidových novin byla Orientace. Sobotní deník si díky ní předplácelo tisíce čtenářů, které vydavatelství nechce zklamat. Orientace se tedy stane součástí sobotního vydání deníku Mladá fronta DNES. 

Na webu lidovky.cz zas dojde k významnému rozšíření autorských textů, a to zejména těch názorových. MAFRA našla průnik mezi oblíbeným obsahem internetového deníku a toho tištěného. Lidové noviny mají tradici v komentářích a glosách, které jsou u čtenářů webu lidovky.cz populární.

Deník má bohatou historii, poprvé vyšel už roku 1893 v Brně. Za první republiky do něj přispívali slavní spisovatelé, jako Karel a Josef Čapkovi nebo Eduard Bass. Mezi lety 1952 a 1987 kvůli komunistickému režimu nevycházely, poté začaly nepravidelně vycházet samizdatově, než byly po pádu režimu úplně obnoveny. 

Domů
Sdílet
Diskuse