Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
17. července 2024 v 16:22
Čas čtení 0:43

Biden oznámil, co by se muselo stát, aby odstoupil z voleb

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Biden oznámil, co by se muselo stát, aby odstoupil z voleb
Zdroj: Getty Images/Joe Giddens – WPA Pool

„Kdybych se nacházel v určitém zdravotním stavu, pokud by něco vyšlo najevo. Kdyby za mnou doktoři přišli a řekli: Máte ten a ten problém,“ řekl Biden v rozhovoru moderátorovi stanice Black Entarteinment Television, když se ho zeptal na odstoupení.

Donedávna o odstoupení nechtěl ani slyšet, už minulý týden však stanici ABC sdělil, že pokud by mu sám Bůh všemohoucí řekl, že Trumpa porazit nemůže, tak se kandidatury vzdá. K odstoupení z boje o mandát ho lidé vyzývají kvůli pochybám o jeho fyzické a duševní kondici. Dle jeho slov z rozhovoru však věk přináší jen trochu moudrosti navíc.

11. července 2024 v 16:02 Čas čtení 2:00 Kontroverzní Project 2025: Co čeká Ameriku v případě zvolení Donalda Trumpa? Kontroverzní Project 2025: Co čeká Ameriku v případě zvolení Donalda Trumpa?
10. června 2024 v 11:00 Čas čtení 3:02 PŘEHLED: Seznam se s novými europoslanci a europoslankyněmi PŘEHLED: Seznam se s novými europoslanci a europoslankyněmi
3. července 2024 v 7:20 Čas čtení 2:51 Olympiáda v Paříži: Koukni na kompletní seznam české reprezentace Olympiáda v Paříži: Koukni na kompletní seznam české reprezentace

Přechodný kandidát

V interview Black Entertainment Television zmínil i debatu, kterou měl s Trumpem a která všechny pochyby společnosti posílila. „Udělal jsem vážnou chybu v celé té debatě… podívejte, když jsem původně kandidoval, možná si to pamatujete, řekl jsem, že budu kandidátem na přechodnou dobu,“ poznamenal.

„Myslel jsem, že se budu moci posunout dál a předat to někomu jinému. Ale nečekal jsem, že dojde k takovému rozdělení,“ dodal Biden s odkazem na atmosféru, která panuje mezi republikány, za něž kandiduje Trump, a demokraty, jejichž kandidátem je Biden.

Televize zveřejnila ukázku ještě před samotným rozhovorem. Dle ní je jasné, že se rozhovor dotkne i tématu ústavního práva na potrat, které Nejvyšší soud USA, v němž jsou Trumpovi nominanti z předešlého období, zrušil.

" width="700" height="393" allowfullscreen="allowfullscreen">

Domů
Sdílet
Diskuse