Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
3. července 2024 v 7:20
Čas čtení 2:51

Olympiáda v Paříži: Koukni na kompletní seznam české reprezentace

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Olympiáda v Paříži: Koukni na kompletní seznam české reprezentace
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití

Všichni sportovci a sportovkyně, kteří se účastnili minulé olympiády v Tokiu, se znovu nominovali, obhájit zlato se tak pokusí například Lukáš Krpálek nebo Jiří Lipták.

Na české zastoupení se můžeme těšit hned ve 23 sportech, celkem je v nominaci 111 sportovců a sportovkyň. „Mám ohromnou radost z toho, kolika českým sportovcům se povedlo na hry do Paříže kvalifikovat nebo na to mají do poslední chvíli šanci. Už jen probojovat se na olympijské hry je v celosvětové konkurenci ohromný úspěch,“ uvedl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

1. července 2024 v 13:00 Čas čtení 9:14 Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem

Do Paříže by se tak mohlo dostat hned 28 atletů a atletek. Devět z nich má nominaci na jméno, včetně evropského šampiona a stříbrného medailisty z Tokia, oštěpaře Jakuba Vadlejcha. Atletika jako jediná zatím nemá finální nominaci, žebříčky se uzavřou až 7. července. Přihlášku na hry odesílají olympijské týmy o den později. Český olympijský výbor tak schválil širší nominaci a doufá, že se jich do Francie probojuje co nejvíce.

Chybět nebudou obhájci a obhájkyně zlatých medailí (Jiří Lipták, Jiří Prskavec, Lukáš Krpálek, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková), další velké naděje na medailové úspěchy i úplní nováčci.

Nominace Českého olympijského týmu na olympiádu v Paříži 2024 (stav k 1. červenci)

Atletika (finální nominace 7. července), splněné limity: Tereza Hrochová (maraton), Nikoleta Jíchová (400 m překážek), Lurdes Gloria Manuel (400 m), Vít Müller (400 m překážek), Tomáš Staněk (vrh koulí), Moira Stewartová (maraton), Amálie Švábíková (skok o tyči), Jakub Vadlejch (hod oštěpem), Lada Vondrová (400 m), místo v žebříčku zajišťující postup: Vít Hlaváč (chůze – smíšená štafeta), Radek Juška (skok do dálky), Eliška Martínková (chůze 20 km a smíšená štafeta), Volodymyr Myslyvčuk (hod kladivem), Nikola Ogrodníková (hod oštěpem), Tereza Petržilková (400 m), Jan Štefela (skok do výšky), očekávaný postup ze žebříčku: Jakub Dudycha (800 m), Patrik Hájek (hod kladivem), David Holý (skok o tyči), Michaela Hrubá (skok do výšky), Matěj Krsek (400 m), Eduard Kubelík (200 m), Ondřej Macík (200 m), Karolína Maňasová (100 m), Tomáš Němejc (200 m), Kristiina Sasínek Mäki (1500 m), Petra Sičaková (hod oštěpem), Matěj Ščerba (skok o tyči)

Badminton: Ondřej Král (čtyřhra), Jan Louda (dvouhra), Adam Mendrek (čtyřhra), Tereza Švábíková (dvouhra)

Cyklistika: Ondřej Cink, Adéla Holubová (horská kola – cross country), Julia Kopecký (silniční cyklistika – závod s hromadným startem, časovka), Iveta Miculyčová (BMX freestyle park), Denis Rugovac a Jan Voneš (dráhová cyklistika – madison, omnium), Mathias Vacek (silniční cyklistika – závod s hromadným startem, časovka)

Golf: Klára Davidson Spilková, Sára Kousková

Jachting: Zofia Burská a Sára Tkadlecová (49er FX), Kateřina Švíková (iQFOIL)

Jezdectví: Miloslav Příhoda, Miroslav Trunda (všestrannost)

Judo: David Klammert (do 90 kg), Lukáš Krpálek (nad 100 kg), Renata Zachová (do 63 kg)

Lukáš Krpálek Rio zlatá medaile olympiáda
Zdroj: Julian Finney/Getty Images
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse