Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
19. července 2024 v 13:03
Čas čtení 0:45

Brněnští baleťáci a baletky se fotili s nedonošenými dětmi. Divadlo kvůli kritice zakázalo komentáře

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Brněnští baleťáci a baletky se fotili s nedonošenými dětmi. Divadlo kvůli kritice zakázalo komentáře
Zdroj: Pixnio/volně k užití

Na balet Národního divadla Brno se strhla vlna kritiky poté, co se tamní baletní soubor nechal nafotit s předčasně narozenými dětmi v ruce.

„Máme za sebou další focení v rámci projektu Křehcí bojovníci,“ uvedl brněnský balet v popisku videa na Instagramu, které zachycuje průběh focení. Na záběrech samotní umělci, ale i sám umělecký šéf baletu Mário Radačovský. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Balet NdB (@baletndb)

Cílem kampaně je přiblížit veřejnosti problematiku předčasně narozených dětí. Ze strany veřejnosti se však projekt dočkal kritiky. „Zbláznili jste se? Takhle šílenou kampaň jsem neviděla. Udělat z nedonošeňátek na neonatologii rekvizity na focení, ty kráso, nechápu, že to lékařský personál dovolil,“ uvedla podle serveru Brněnská drbna influencerka Lucie Zelinková. 

Brněnský balet v reakci na kritiku vypnul u zveřejněného videa komentáře. Samotná Neonatologie Brno se kritice brání s tím, že veškeré aktivity pořádané ke Světovému dni předčasně narozených dětí se konají se souhlasem vedení oddělení. 

19. července 2024 v 7:00 Čas čtení 3:38 Influenceři a influencerky šíří na internetu škodlivé mýty o opalování. Vyvracíme podle vědy 5 nejnebezpečnějších Influenceři a influencerky šíří na internetu škodlivé mýty o opalování. Vyvracíme podle vědy 5 nejnebezpečnějších

„Pro portréty s tanečníky jsme oslovili rodiče, jejichž děti jsou už před propuštěním, jsou stabilní po všech stránkách a manipulace za dodržení podmínek stejných pro personál a rodiče i další rodinné příslušníky je nijak nemůže ohrozit,“ uvedla pro Brněnskou drbnu neonatoložka Klára Skorkovská. Doplnila, že fotografování probíhalo se souhlasem rodičů dětí a za jejich přítomnosti a pod dohledem ošetřujících lékařů a sester.

Domů
Sdílet
Diskuse