Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
21. července 2024 v 17:50
Čas čtení 0:53

Pašování drog v konečníku. Kriminalisté v Česku odhalili vězeňskou síť pašeráků

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pašování drog v konečníku. Kriminalisté v Česku odhalili vězeňskou síť pašeráků
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley/volně k užití (ilustrační foto)

V Jablonci nad Nisou kriminalisté ve spolupráci s vězeňskou službou odhalili organizovanou síť pašeráků. Pomohl jim jeden z vězňů.

„Bylo to z toho důvodu, že se nechtěl podílet na trestné činnosti. Navíc ti lidé, kteří zneužívali drogy v prostředí toho oddílu, negativně ovlivňovali jeho atmosféru. Vězně to nenechalo chladným. Určitě nebyl sám, ale byl jediný, kdo se odhodlal k tomuto kroku,“ řekl pro CNN Prima News ředitel Věznice Rýnovice Petr Veselý.

20. července 2024 v 8:00 Čas čtení 7:44 Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy

Drogy pašují i v konečníku

Policisté na odhalení skupiny pracovali intenzivně čtyři měsíce. Přestože přítomnost drog ve věznicích není nic neobvyklého, je těžké vypátrat, jak se tam dostanou. Tato skupina drogy pašovala zvenčí skrz vězně, kteří pracovali mimo věznici. Celkem bylo obviněno 18 osob. Část z nich jsou lidé, kteří si drogy objednávali a prodávali, druhá část jsou jejich známí a blízcí, kteří s pašováním pomáhali.

vězení
Zdroj: Unsplash/Emiliano Bar/volně k užití

„Část z nich se pohybuje na volných pracovištích. Tam mají možnost kontaktovat své příbuzné nebo známé, kteří zajišťují dodávku, kterou uloží na místo, na němž se domluví. Platby přitom neprobíhají uvnitř ve věznici, ale probíhají venku, často si je z účtu na účet přeposílají příbuzní odsouzených,“ poznamenal pro CNN Prima News vedoucí územního odboru policie v Jablonci nad Nisou Pavel Langr.

19. července 2024 v 7:00 Čas čtení 3:38 Influenceři a influencerky šíří na internetu škodlivé mýty o opalování. Vyvracíme podle vědy 5 nejnebezpečnějších Influenceři a influencerky šíří na internetu škodlivé mýty o opalování. Vyvracíme podle vědy 5 nejnebezpečnějších

Pronesení drog do věznice vyžaduje vynalézavé metody. Vězni je pronáší třeba v ústní dutině či v konečníku. Někteří balíčky s drogami polykají. Během covidu, když byl omezen pohyb osob, drogy propašovali v duté rukojeti pingpongové pálky, kterou jim na vězeňský turnaj mohli poslat příbuzní.

Domů
Sdílet
Diskuse