Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
3. srpna 2024 v 18:00
Čas čtení 0:51

FOTO: Hmyz, plíseň, odpadky. Na oblíbený pražský podnik si došlápla inspekce, takto to tam vypadalo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: Hmyz, plíseň, odpadky. Na oblíbený pražský podnik si došlápla inspekce, takto to tam vypadalo
Zdroj: Wikimedia Commons/Ralbahitha/volně k užití (ilustrační foto)

Kontroloři v pražském podniku Bakeshop našli hmyz i plíseň. Zákaz na základě opakované kontroly nakonec zrušili.

Uzavřena byla dle Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) pouze část provozovny, tedy prostor přípravy teplé kuchyně, přípravy studené kuchyně, výroby pekařských výrobků a výroby cukrářských výrobků. Provozovna jako celek uzavřena nebyla.

2. srpna 2024 v 13:00 Čas čtení 5:11 Influencerky propagují kolageny, které slibují zázraky. Stojí ale za svou často vysokou cenu? Rozhodli jsme se to zjistit Influencerky propagují kolageny, které slibují zázraky. Stojí ale za svou často vysokou cenu? Rozhodli jsme se to zjistit
bakeshopbakeshopbakeshopbakeshop
Zobrazit galerii
(11)

„Naši inspektoři ve výrobních prostorách zjistili výskyt hmyzích škůdců a výrazně zanedbaný úklid včetně plísní v chladicím zařízení. S ohledem na nepřijatelnou hygienickou situaci jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz,“ uvádí SZPI na Instagramu.

Během kontroly hygienici objevili:

  • výskyt hmyzích škůdců,
  • výskyt plísní v chladicích zařízeních,
  • výrazně zanedbaný úklid,
  • hromadění odpadů, nezajištění odvozu potravinářského odpadu,
  • výrazné znečištění prostor,
  • nečistoty na podlaze,
  • riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor.

Zákaz používání provozovny po opakované kontrole hygienici zrušili už 1. srpna, po zveřejnění výsledků na sociálních sítích však kavárna pravděpodobně minimálně o několik zákazníků přijde. Většina z nich pod příspěvkem neskrývala své překvapení a někteří uživatelé se nezdrželi i naštvaných či rýpavých poznámek.

30. července 2024 v 13:00 Čas čtení 9:58 Týnuš Třešničková v otevřeném rozhovoru: OnlyFans nikdy, holkám chybí sebeúcta Týnuš Třešničková v otevřeném rozhovoru: OnlyFans nikdy, holkám chybí sebeúcta

„Brečím smíchy. Podnik, kam chodila pražská verbeš, zlatokopky, které kupovaly saláty s 300% přirážkou a ušmudlané kafe do kelímku, jen aby se mohly vyfotit a tagnout v bakeshopu,“ napsala jedna z uživatelek. 

„A co teprve ty záchody, kde neuklízeli snad nikdy,“ upozornila na špatný stav i ostatních částí prodejny jiná uživatelka. „Tak to mi vyrazilo dech. Můj velmi oblíbeny podnik a tohle bych od nich teda nikdy necekala,“ diví se další.

Domů
Sdílet
Diskuse