Třináctiletá dívka měla těžkou alergii na mléčné výrobky a potom, co se napila horké čokolády z oblíbeného řetězce s kávou, zemřela. Za smrt mohlo selhání komunikace s baristou i špatný postup při alergické reakci.
Případ se odehrál 8. února tohoto roku ve východním Londýně. Mladá dívka Hannah Jacobs spolu s matkou navštívili kavárnu Costa Coffee, kde si objednaly horkou čokoládu. Dívka po vypití nápoje do několika hodin zemřela. Asistentka koronera doktorka Shirley Radcliff uvedla, že došlo k selhání mezi matkou dívky a personálem kavárny.
„Hlavní příčinou tohoto úmrtí je nedodržení zavedených postupů při alergické reakci v kombinaci se selháním komunikace mezi matkou a baristou,“ řekl Redcliff o případu. Koroner všek poznamenal, že matka ani její dcera neměly ten den u sebe předepsaný epi-pen. Ten je určený pro akutní léčbu právě například při potravinové alergii.
Jak později ukázala pitva, dívka zemřela na hypersenzitivní anafylaktickou reakci, která byla vyvolána ingrediencí v horké čokoládě. Bohužel to není ale jediný případ alergické reakce, který v poslední době vedl k úmrtí. Čtyřiadvacetiletá studentka Georgina Mansergh z Dorsetu zemřela na težkou alergickou reakci po sezamovém oleji, který byl obsažen v tahini omáčce. Ta se nacházela v jejím houbovém rizotu, které si objednala na rodinné večeři.