Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
17. srpna 2024 v 11:37
Čas čtení 0:25

VÝSTRAHA: Na Česko se ženou silné bouřky. Podívej se, kde všude udeří

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VÝSTRAHA: Na Česko se ženou silné bouřky. Podívej se, kde všude udeří
Zdroj: Unsplash/NOAA/volně k užití

Výstraha před silnými bouřkami s nízkým stupněm nebezpečí platí pro téměř celé Česko. Vyhne se jim jen severozápad.

Od západu se blíží studená zvlněná fronta. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ)proto v sobotu vydal před bouřkami výstrahu s nízkým stupněm nebezpečí pro téměř celé území Česka. Výjimkou je severozápad, který se bouřkám pravděpodobně vyhne.

17. srpna 2024 v 11:00 Čas čtení 0:32 MAPA: Připrav si repelent. Komáři budou o víkendu mimořádně aktivní MAPA: Připrav si repelent. Komáři budou o víkendu mimořádně aktivní

Bouřky mohou být místy doprovázené přívalovými dešti silnými až 40 milimetrů, u opakovaných bouřek dokonce i více. Očekávat můžeš také silné nárazy větru. Mohou se vyskytnou i kroupy.

Mapa výstražných informací
Mapa výstražných informací Zdroj: ČHMÚ

Bouřky se nejprve vyskytnou ve východní polovině území, následně se začnou objevovat na jihozápadě a v průběhu dne doputují i dále do Čech. Jejich ubývání předpovídá ČHMÚ ve večerních hodinách.

Bouřky se silnějšími projevy pravděpodobně přijdou i v neděli.

Domů
Sdílet
Diskuse