Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
26. srpna 2024 v 14:10
Čas čtení 0:59

Muskovi se nelíbí zatčení zakladatele Telegramu. Proto se obul do Zuckerberga

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muskovi se nelíbí zatčení zakladatele Telegramu. Proto se obul do Zuckerberga
Zdroj: TASR

Elon Musk kritizuje evropské úřady za zadržení zakladatele Telegramu Pavla Durova na letišti Le Bourget. Zatčení označil za útok na svobodu projevu.

Musk požadoval spravedlnost pro Durova v několika příspěvcích. V jednom ze svých Tweetu uvedl: „POV: V Evropě je rok 2030 a vy jste popravováni za to, že se vám líbí mem,“ čímž naznačil, že má pocit, že je cenzura nebezpečně na vzestupu.

V rámci obhajoby Durova se pak obul i do Marka Zuckerberga. Podle něj právě on již podlehl tlaku cenzury. „Zuck nebude zadržen, protože cenzuruje svobodu projevu a poskytuje zahraničním úřadům prostor pro přístup k datům,“ napsal na Musk na X. Zároveň dodal, že Instagram má podle něj „rozsáhlý problém se zneužíváním dětí.“

Durov byl zadržen na letišti Le Bourget poblíž Paříže krátce poté, co v sobotu přiletěl soukromým letadlem z Ázerbájdžánu. Devětatřicetiletý podnikatel ruského původu s dvojím občanstvím Francie a Spojených arabských emirátů byl zadržen francouzskými úřady z důvodu nedostatečného moderování obsahu na Telegramu. Durovem vedená platforma totiž nabízí podle trestního řízení prostor pro obchod s drogami, pedofilní trestné činy a podvody.

25. srpna 2024 v 9:48 Čas čtení 0:42 Šéf Telegramu skončil v želízkách. Jakým čelí obviněním? Šéf Telegramu skončil v želízkách. Jakým čelí obviněním?

Platforma Telegram vydala prohlášení, v němž uvádí, že dodržuje zákony platné v EU a její pravidla pro moderování odpovídají standardům v odvětví. Podle ní je absurdní, aby za zneužití platformy k trestným činům pykal její vlastník.

22. srpna 2024 v 16:30 Čas čtení 1:09 Sextortion je problém. Podrobné manuály na vydírání lze najít na YouTube i na TikToku Sextortion je problém. Podrobné manuály na vydírání lze najít na YouTube i na TikToku
Domů
Sdílet
Diskuse