Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
26. srpna 2024 v 18:01
Čas čtení 0:36

Německá letecká společnost bude stávkovat. Podívej se, jestli se to netýká i tvého letu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Německá letecká společnost bude stávkovat. Podívej se, jestli se to netýká i tvého letu
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Piloti a palubní personál aerolinek Discover Airlines vyhlásili stávku. Dotkne se všech odletů z Německa, turisté tak mohou očekávat zpoždění a rušení letů.

Stávkovat bude Discover Airlines, dceřinná společnost Lufthansy, a to od 27. do 30. srpna. Stávka se dotkne všech odletů z Německa, lze tedy očekávat zpoždění a rušení letů. V pondělí to oznámily odborové svazy Vereinigung Cockpit (VC) a Ufo. Důvodem stávky je spor s odborovou organizací Verdi. Ta uzavřela první kolektivní smlouvy s piloty a personálem v Discover Airlines.

Stávkující odbory si totiž chtějí domluvit své vlastní mzdové dohody. Organizace Verdi podle nich nemá dostatek členů a ke kolektivnímu vyjednávání si ji vybralo vedení Lufthansy, což odbory vnímají jako problematické.

Společnost Discover Airlines provozuje dvacet sedm letadel. Z Mnichova a Frankfurtu léta do rozličných dovolenkových destinací v Evropě i zámoří. Na palubě pracuje 1900 zaměstnanců, kolik z nich je v odborových svazech není známo.

Domů
Sdílet
Diskuse