Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
redakcia
10. září 2024 v 14:20
Čas čtení 0:37

Co nejvíc rozčiluje Čechy na silnicích? Podívej se, co říká nový průzkum

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Co nejvíc rozčiluje Čechy na silnicích? Podívej se, co říká nový průzkum
Zdroj: propagační materiály Anytime

Na českých silnicích řidiče nejvíce štve rychlá a nebezpečná jízda dalších řidičů. Tento faktor uvedlo jako nejvíce rozčilující 58 procent respondentů.

Vyplývá to z průzkumu, který realizovala společnost Anytime společně s agenturou STEM/MARK.

28. ledna 2024 v 8:00 Čas čtení 10:28 Rychlá jízda ho uklidňuje. Osmnáctiletý jezdec rallye Martin Migdal sbírá na instagramu zájemce o motorsport po tisících Rychlá jízda ho uklidňuje. Osmnáctiletý jezdec rallye Martin Migdal sbírá na instagramu zájemce o motorsport po tisících

Další významné zdroje frustrace pro Čechy na silnicích představují řidiči, kteří nepoužívají blinkr (44 procent), ti, kteří nedodržují pravidla zipování (38 procent) a dále pak ti, kdo jezdí na červenou (27 procent) nebo se drží nesprávně v levém – rychlejším pruhu na dálnici (27 procent).

Nepoužívání blinkrů je na silnici nebezpečná praxe, která může mít kořeny v nedostatečném soustředění na jízdu, v dlouhodobém vytvoření špatných návyků či podceňování důležitosti tohoto pravidla. Co se týče pravidla zipování, je pravděpodobné, že mnoho řidičů toto pravidlo buď nezná, nebo nemá v hustém provozu dostatek trpělivosti jej aplikovat.

 

„Každopádně zdrojů frustrace je na silnicích dost a dost. Řidičům bere klid potřebný k řízení i nedávání přednosti zprava (25 procent), extrémně pomalá jízda (19 procent) nebo nedávání přednosti na přechodu (17 procent),“ říká Milan Beutl, ředitel společnosti Anytime.

Průzkum realizovala společnost Anytime společně s agenturou STEM/MARK na vzorku 1003 respondenti.

Zpět
Sdílet
Diskuse