Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová
12. září 2024 v 7:00
Čas čtení 0:32

ŽEBŘÍČEK: Toto jsou nejmocnější armády světa. Umístění Česka tě možná překvapí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ŽEBŘÍČEK: Toto jsou nejmocnější armády světa. Umístění Česka tě možná překvapí
Zdroj: Unsplash/Simon Infanger/volně k užití

Na hodnocení jednotlivých armád má vliv více než 60 různých faktorů.

Zahraniční portál Global Firepower pravidelně sestavuje žebříčky vojenské síly zemí a nejnovější seznam za rok 2024 hodnotil armády více než stovky států.

5. září 2024 v 7:00 Čas čtení 3:17 Ketaminová královna Jasveen Sangha: smrtelnou dávku drogy měla prodat Matthewovi Perrymu právě ona. Její Instagram přetéká luxusem Ketaminová královna Jasveen Sangha: smrtelnou dávku drogy měla prodat Matthewovi Perrymu právě ona. Její Instagram přetéká luxusem

Při sestavování žebříčku autoři hodnotí více než 60 různých faktorů, které ovlivňují vojenskou sílu. Mezi tyto faktory patří počet vojáků, rozpočet na obranu, průmyslová kapacita země, ale i geografické podmínky a přírodní zdroje. Plusové body získávají země, které mají jaderné zbraně nebo jsou členy NATO.

V první desítce dominují asijské země

Na prvním místě zůstává, stejně jako loni, armáda Spojených států amerických. Na druhém místě se umístilo Rusko a třetí místo patří Číně. Česko skončilo na 46. místě, minulý rok skončilo na 48. místě.

ŽebříčekZemě
1.Spojené státy americké
2.Rusko
3.Čína
4.Indie
5.Jižní Korea
6.Spojené království
7:Japonsko
8:Turecko
9.Pákistán
10.Itálie
46.Česko
69.Slovensko
Domů
Sdílet
Diskuse