Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
ČTK
25. září 2024 v 16:50
Čas čtení 0:27

Piráti končí ve vládě, Bartoš to dnes oznámil premiéru Fialovi

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Piráti končí ve vládě, Bartoš to dnes oznámil premiéru Fialovi
Zdroj: Česká pirátská strana / volně k užití

Vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) dnes na jednání vlády řekl premiéru Petru Fialovi (ODS), že Piráti kabinet opustí. Další kroky jsou závislé na tom, kdy svůj zamýšlený krok udělají, uvedl po zasedání kabinetu Fiala.

Fiala také oznámil, že prezidentu Petru Pavlovi již odeslal formální návrh na odvolání Bartoše, kterému vytýká problémy s digitalizací stavebního řízení. Řízením ministerstva pro místní rozvoj by měl Pavel podle návrhu premiéra dočasně pověřit vicepremiéra Mariana Jurečku (KDU-ČSL).

25. září 2024 v 16:03 Čas čtení 1:14 Tadeáš Růžička jde do vězení. Po napadení muže na koupališti poslal soud bojovníka za mříže Tadeáš Růžička jde do vězení. Po napadení muže na koupališti poslal soud bojovníka za mříže

„Ivan Bartoš mi dnes řekl, že Piráti odejdou z vlády. S tím teď pracuji a podle toho budu postupovat dál,“ uvedl Fiala. Budou podle něj následovat koaliční jednání a další kroky závislé na tom, kdy Piráti zamýšlený krok udělají, dodal.

Zopakoval, že Piráty z kabinetu nikdo nevyhazuje. Trvá na tom, aby se do pondělí aktuální situace vyřešila a bylo jasno. I proto věří, že Jurečkovo pověření bude jen krátkodobé a kabinet bude brzy složený jen z plnohodnotných ministrů.

Domů
Sdílet
Diskuse