Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
ČTK
26. září 2024 v 15:36
Čas čtení 0:46

Právnická fakulta v Brně otevře bakalářský program kriminalistická studia

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Právnická fakulta v Brně otevře bakalářský program kriminalistická studia
Zdroj: Netflix

Právnická fakulta Masarykovy univerzity (MU) v Brně od příštího podzimu otevře bakalářský program zaměřený na kriminalistická studia.

Fakulta o tom informovala na svých internetových stránkách. Na výuce jednotlivých předmětů se bude podílet dalších pět fakult MU, každý rok program přijme padesátku studentů, řekl dnes ČTK proděkan pro studium David Sehnálek.

26. září 2024 v 9:52 Čas čtení 0:37 Oblíbený e-shop s elektronikou CZC končí. Nahradí ho polská platforma Oblíbený e-shop s elektronikou CZC končí. Nahradí ho polská platforma

„Program jsme připravovali v úzké spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Jihomoravského kraje. Vyučovaný bude v kombinované formě, abychom umožnili studium lidem, kteří už v bezpečnostních složkách nebo přímo u policie pracují. Hlásit se do něj ale mohou i čerství maturanti,“ uvedl Sehnálek.

Výuka bude rovnoměrně rozprostřena mezi šest fakult, kromě právnické se bude učit také na fakultě přírodovědecké, lékařské, pedagogické, sociálních studií a sportovních studií.

„Učivo bude rozložené do tří pilířů. První bude právní, druhý kriminalisticko-taktický a třetí kriminalisticko-technický. Taktická část má studenty vybavit takovými znalostmi, aby si byli schopni stanovit vyšetřovací verzi, vést výslech, ohledat místo činu a vést i samotné vyšetřování. Technická část je seznámí se základními metodami využívanými v odborných laboratořích. Nemusí přesně vědět, jak analýza na odborném pracovišti probíhá, ale musí jí být schopni dodat takový materiál, aby z něj mohla získat maximum informací,“ doplnil Sehnálek.

Výuka bude kromě právnické fakulty v odborných laboratořích, studenti tak budou cestovat mezi fakultami. Rozvrh bude s přesuny po Brně počítat.

Domů
Sdílet
Diskuse