Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 5. října 2024 v 11:37
Čas čtení 0:31

Na Evropu se řítí silný hurikán. Ovlivnit by mohl i počasí v Česku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Evropu se řítí silný hurikán. Ovlivnit by mohl i počasí v Česku
Zdroj: TASR/AP

Hurikán o síle čtvrté kategorie dostal název Kirk a momentálně se vyskytuje nad Atlantským oceánem.

Vítr by mohl dosáhnout rychlosti až 120 kilometrů za hodinu. Samotný hurikán by pak v následujících dnech mohl dosáhnout až na pátý stupeň, upozorňuje iMeteo. Na náš kontinent dorazí pravděpodobně ve středu, největší škody hrozí ve Francii a Velké Británii, kam by měla bouře dorazit.

„Časté přeháňky, zpočátku zejména nad jižními oblastmi (Spojeného království), pravděpodobně ustoupí rozsáhlejšímu dešti a silnému větru koncem týdne,“ upozorňují meteorologové pro Sky News.

26. září 2024 v 11:38 Čas čtení 0:48 Na Floridu se řítí nebezpečný hurikán. Úřady evakuují tisíce lidí, hrozí katastrofické následky Na Floridu se řítí nebezpečný hurikán. Úřady evakuují tisíce lidí, hrozí katastrofické následky

K Evropě pravděpodobně dorazí v podobě tropické či posttropické bouře, nehrozí tak velké materiální škody, uvádí stanice CNN Prima NEWS. Přesto by měli obyvatelé Evropy počítat se zvýšeným nebezpečím. Na silný vítr a nepředvídatelné počasí by se připravuje především západ kontinentu, některé změny ale pocítíme i ve střední Evropě. Předpověď však zatím není příliš přesná a bude se měnit v závislosti na vývoji bouře. 

Domů
Sdílet
Diskuse