Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
včera 16. října 2024 v 16:38
Čas čtení 0:45

Mbappé se podle spekulací ve Švédsku dopustil znásilnění. Fake news, brání se fotbalista

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Mbappé se podle spekulací ve Švédsku dopustil znásilnění. Fake news, brání se fotbalista
Zdroj: Wikimedia Commons/voľne na použitie

Švédské úřady vyšetřují francouzského fotbalistu Kyliana Mbappého pro podezření ze znásilnění a sexuálního napadení, uvedla tamní média.

Kapitán francouzské fotbalové reprezentace strávil minulý týden ve Stockholmu se svými přáteli. Pobýval přitom v centru města v hotelu Bank. V inkriminovaný večer skupina vyrazila do vyhlášené restaurace Chez Jolie, poté zamířila na diskotéku.

První článek v novinách Aftonbladet, který o případu informoval, uváděl pouze souvislost, že Mbappé byl ubytován ve stejném hotelu, v němž byl incident sexuálního napadení ohlášen. Švédský list Expressen pak v pondělí napsal, že fotbalista je „důvodně podezřelý“ a policie v hotelu zajišťovala stopy. Prokuratura vyšetřování potvrdila, ale ve svém prohlášení fotbalistu nejmenovala.

Podle francouzské stanice BFM TV je zmíněný stupeň podezření nejméně závažný v rámci švédského třístupňového systému. Obvykle se uplatňuje během počátečního vyšetřování, aby se zjistilo, kdo by mohl být spojený s daným případem. Mbappé tedy se sexuálním útokem nemusí mít nic společného.

Mbappé se hodlá nařčení bránit, zprávy označuje za falešné. „Je ohromený tím, že vidí své jméno v médiích v souvislosti s vyšetřováním znásilnění ve Stockholmu. Ale je úplně v klidu, protože neví, co by mu mohlo být vytýkáno,“ uvedla hráčova advokátka Marie-Alix Canuová-Bernardová.

Domů
Sdílet
Diskuse