Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 18. října 2024 v 14:49
Čas čtení 0:48

„Je ztělesněním byrokratického zla.“ Elon Musk se opřel do české političky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Je ztělesněním byrokratického zla.“ Elon Musk se opřel do české političky
Zdroj: Evropský parlament

Nejbohatší muž planety na sociální síti X (dříve Twitter) kritizoval končící eurokomisařku Věru Jourovou.

Že se do konfliktu dostane česká politička a americký technologický miliardář, nikdo z nás asi nečekal. Vše začalo ve středu, kdy v rozhovoru pro server Politico Jourová uvedla, že Musk „není schopný rozeznat dobro od zla“ a že jeho platforma X slouží k šíření antisemitismu.

Ten si samozřejmě kritiku nenechal líbit a právě na oné platformě ji útok vrátil. „Věra Jourová je ztělesněním banálního, byrokratického zla,“ napsal v odpovědi na příspěvek, ve kterém jeden z uživatelů upozorňuje, že by sociální síť mohla čelit pokutám od Evropské unie, pokud účinně nezvládnou kontrolovat nelegální obsah a dezinformace.

6. září 2024 v 9:36 Čas čtení 0:50 Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány

Politička pro server Politico také dodala, že velké technologické společnosti mají ve svých rukou „monstrózní moc a digitální platformy ve špatných rukou ji opravdu děsí.“ Od roku 2019 má Jourová v rámci EU na starosti hodnoty a transparentnost a v posledních deseti letech tak byla v pravidelném kontaktu s mnoha světovými technologickými společnostmi. Řešila s nimi otázky ohledně ochrany soukromí, dezinformací a moderování obsahu.

Muska nikdy nepotkala osobně, podle svých slov si i tak myslí, že Musk je „ze všech šéfů, se kterými se kdy setkala jediný, který není schopen rozpoznat dobro a zlo.“ 

Domů
Sdílet
Diskuse