Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová TASR
6. září 2024 v 9:36
Čas čtení 0:50

Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana

Bývalý prezident o nápadu údajně diskutoval se svými poradci celé týdny.

  • Donald Trump ve čtvrtek během rozsáhlého projevu, ve kterém mluvil o svých ekonomických vizích, prohlásil, že pokud zvítězí v listopadových volbách, zřídí komisi pro efektivitu vlády, v jejímž čele bude stát miliardář a jeho podporovatel Elon Musk.
  • Návrh vyvolal okamžitou kritiku. V rámci americké administrativy již funguje nezávislý Úřad pro odpovědnost vlády, který na federální úrovni zkoumá federální výdaje a výkonnost vlády.
  • Musk podle exprezidenta souhlasil s tím, že se stane předsedou tohoto orgánu. Trump neupřesnil, jak by měla komise fungovat.

Proč je to důležité: Trumpův návrh komise pro efektivitu vlády, vedený Elonem Muskem, přichází v době, kdy Spojené státy směřují k volbám. Jejich spojenectví může ovlivnit voličské preference. Spojování se s populárními osobnostmi může zvýšit Trumpovu popularitu mezi voliči.

Citát: „Zřídím komisi pro efektivitu vlády, která bude pověřena provedením komplexního finančního a výkonnostního auditu celé federální vlády a předložením doporučení pro drastické reformy,“ řekl bývalý prezident.


Širší kontext: Bývalý prezident o tomto nápadu se svými poradci diskutoval celé týdny, řekly agentuře Reuters zdroje obeznámené o obsahu těchto debat. Tuto myšlenku však Trump poprvé veřejně potvrdil až během čtvrtečního projevu před Newyorským ekonomickým klubem. Musk v podcastu 19. srpna řekl, že s bývalým prezidentem o této věci mluvil a měl by zájem v daném orgánu působit.

6. září 2024 v 7:00 Čas čtení 4:20 Zkoušela jsem erotické hračky: Stroj na orgasmy s 320 přírazy za minutu či vakuová pumpa s jazýčkem. Které byly nejlepší? Zkoušela jsem erotické hračky: Stroj na orgasmy s 320 přírazy za minutu či vakuová pumpa s jazýčkem. Které byly nejlepší?
5. září 2024 v 7:00 Čas čtení 3:17 Ketaminová královna Jasveen Sangha: smrtelnou dávku drogy měla prodat Matthewovi Perrymu právě ona. Její Instagram přetéká luxusem Ketaminová královna Jasveen Sangha: smrtelnou dávku drogy měla prodat Matthewovi Perrymu právě ona. Její Instagram přetéká luxusem
1. září 2024 v 7:00 Čas čtení 9:46 Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají
Zpět
Sdílet
Diskuse