Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 18. října 2024 v 16:01
Čas čtení 0:48

V Nigérii vybouchla cisterna s palivem. Při snaze ji uhasit uhořelo 150 lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Nigérii vybouchla cisterna s palivem. Při snaze ji uhasit uhořelo 150 lidí
Zdroj: Unsplash/Jeff Kingma/volně k užití

K explozi došlo v úterý ve státě Jigawa na severu Nigérie.

Cisterna s palivem jela z Kana a mířila do Nguru ve státě Yobe. Podle dostupných informací ztratil řidič kontrolu nad vozidlem. Sám nebyl zraněn a policie jej vzala do vazby. Nehoda je však stále prošetřována.

Policisté po nehodě ihned varovali lidi, aby se k cisterně nepřibližovali. „Rostoucí dav se jim ale nepodařilo zvládnout,“ uvedl policejní mluvčí Lawal Shiisu Adam. Lidé se na místo nehody seběhli, aby nasbírali unikající palivo. Cisterna se však následně vznítila a podle informací BBC už zemřelo přes 153 lidí. Dalších sto zraněných bylo převezeno do nemocnice.

3. března 2020 v 17:11 Čas čtení 0:48 „Polykač“ z Nigérie byl zadržen na Florenci, v žaludku pašoval kilo kokainu „Polykač“ z Nigérie byl zadržen na Florenci, v žaludku pašoval kilo kokainu

„Po nehodě na místo přispěchali na pomoc hasiči a další záchranné jednotky,“ sdělil Lawal Shiisu Adam. Mnoho obětí bylo popáleno k nepoznání. Nalezená těla byla zasahujícími zakryta větvemi stromů, aby byla chráněna před zraky přihlížejících. „Záchranáři nacházeli oběti i ve značné vzdálenosti od místa nehody. Pravděpodobně se snažili přivolat pomoc, než podlehli svým zraněním," dodal. Většina mrtvých byla pohřbena při hromadném obřadu. 

Domů
Sdílet
Diskuse