Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
ČTK
včera 27. října 2024 v 12:11
Čas čtení 0:48

Policisté v Praze přistihli 25 mladistvých pod vlivem alkoholu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policisté v Praze přistihli 25 mladistvých pod vlivem alkoholu
Zdroj: Pexels/Isabella Mendes/volně k užití

Pětadvacet mladistvých pod vlivem alkoholu přistihli pražští policisté při třídenní akci zaměřené na dodržování veřejného pořádku.

Prověřili dvě stovky restaurací, barů, heren a squatů, někteří mladiství nadýchali alkohol i při kontrole ve venkovním prostředí. ČTK to dnes řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Při akci od čtvrtka do soboty policisté odhalili také řidiče se zákazem řízení a jednou trestný čin ohrožování výchovy dítěte.

27. října 2024 v 11:33 Čas čtení 0:32 Ve Walmartu zemřela zaměstnankyně. Upekla se v troubě Ve Walmartu zemřela zaměstnankyně. Upekla se v troubě

Mladistvé ve věku 15 až 18 let, kteří pili alkohol, policisté předali zákonným zástupcům. Pokud je pod vlivem alkoholu přistihli policisté venku, zjišťovali, kde a jak se k alkoholu dostali.

O nárůstu počtu případů prodeje tabáku a alkoholu lidem do 18 let nedávno informovala Česká obchodní inspekce (ČOI). Dodržování zákazu kontroluje po celé republice s využitím figurantů. U prodeje alkoholu letos odhalených případů mezi prvním a druhým čtvrtletím přibylo na dvojnásobných 88 porušení zákona. U tabákových výrobků letos do pololetí zákaz porušilo víc prodejců než loni za celý rok.

27. října 2024 v 10:16 Čas čtení 0:29 Otevírací doba obchodů 28. října: Podívej se, jak budou mít obchody otevřeno Otevírací doba obchodů 28. října: Podívej se, jak budou mít obchody otevřeno

Pražští policisté při třídenní akci zkontrolovali téměř 2100 lidí a 800 aut a dalších vozidel. „Zjistili přes 250 přestupkových jednání převážně na úseku drog a alkoholu, z nichž přibližně dvě třetiny vyřešili na místě blokovou pokutou v celkové výši cirka 220 000 korun,“ uvedl Rybanský na webu. Policisté podle něj také vypátrali osm lidí, kteří byli v policejních evidencích. Jedna provozovna musela kvůli nevyhovujícím podmínkám zavřít.

Domů
Sdílet
Diskuse