Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
včera 27. října 2024 v 10:16
Čas čtení 0:29

Otevírací doba obchodů 28. října: Podívej se, jak budou mít obchody otevřeno

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Otevírací doba obchodů 28. října: Podívej se, jak budou mít obchody otevřeno
Zdroj: Unsplash / Boxed Water Is Better / volně k užití

Díky státnímu svátku 28. října si mohou Češi a Češky užít prodloužený víkend. Den vzniku samostatného československého státu však znamená také podstatné omezení otevírací doby obchodů.

Podle platného zákona musí mít v pondělí zavřeno prodejny, jejichž prodejní plocha přesahuje velikost 200 metrů čtverečních. Výjimku tvoří obchody na nádražích, ve zdravotnických zařízeních, velkoobchody a čerpací stanice. Otevřené zůstávají také on-line supermarkety.

26. října 2024 v 15:30 Čas čtení 0:24 Noční oblohu nad Českem rozzářil meteor. Pátrá se po jeho zbytcích Noční oblohu nad Českem rozzářil meteor. Pátrá se po jeho zbytcích
26. října 2024 v 10:32 Čas čtení 0:24 FOTO: V Penny zasahovala inspekce. Ve skladu byly myši, regály pokrývala špína FOTO: V Penny zasahovala inspekce. Ve skladu byly myši, regály pokrývala špína
26. října 2024 v 7:24 Čas čtení 1:44 K rozšíření sršně asijské může přispět kamionová doprava, chystá se osvěta K rozšíření sršně asijské může přispět kamionová doprava, chystá se osvěta

V případě nedodržení nařízení hrozí majiteli prodejny finanční sankce, jejíž výše může dosáhnout až jednoho milionu korun. V případě opakovaného přestupku se může vyšplhat až na pět milionů korun.

Do konce roku zbývají ještě tři státní svátky. Tím nejbližším je 17. listopad, tedy Den boje za svobodu a demokracii, kdy mohou mít obchody otevřeno bez omezení. Na Štědrý den 24. prosince mohou být provozovny otevřeny do 12 hodin. Striktní zákaz pak platí pro 1. a 2. svátek vánoční, tedy pro 25. a 26. prosinec.

Domů
Sdílet
Diskuse