Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
9. dubna 2023 12:01
Čas čtení 0:39

Vrah a sexuální násilník předstíral smrt, aby utekl z vězení. K lákání obětí používal Facebook

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Thabo Bester, kterému se přezdívá „Facebookový znásilňovač“, si v jihoafrickém vězení odpykával doživotí. Minulý rok si dozorci mysleli, že spáchal sebevraždu, když v jeho cele našli ohořelé tělo. Vše ale bylo součástí předem promyšleného plánu.

Thabo Bester byl po rozsáhlých pátracích akcích nakonec v pátek dopaden v Tanzanii. Pátrání se rozjelo minulý měsíc, když pitva odhalila, že ohořelé tělo, které dozorci našli v Besterově cele, není jeho. Bester byl zadržen spolu se svou přítelkyní a třetím podezřelým a bude vydán do Jihoafrické republiky. Podle policie měli namířeno do sousední Keni, píše CBS

vězení
Zdroj: Pexels/Rodnae/volně k užití (ilustrační foto)

Bester si odpykával trest z roku 2012, kdy byl odsouzen na doživotí za znásilnění a vraždu své tehdejší přítelkyně Nomfundy Tyhulu. O rok dříve byl odsouzen za další dva případy znásilnění a krádeže. V Jihoafrické republice byl Bester známý pod pseudonymem „Facebookový znásilňovač“. Používal totiž právě tuto sociální síť k nalákání svých obětí. 

Zaměstnanci věznice byli nařčeni z napomáhání k útěku

V květnu loňského roku bylo v Besterově cele nalezeno ohořelé tělo. Pitva prokázala, že nepatří odsouzenému a že dotyčný zemřel na následky úderu tupým předmětem do hlavy. Tři zaměstnanci věznice byli kvůli incidentu propuštěni. Společnost, která bezpečnostní služby zajišťuje, se k události odmítla vyjádřit. Informuje o tom BBC

Domů
Sdílet
Diskuse