Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
14. dubna 2023 v 9:15
Čas čtení 0:59

Jiří Ovčáček, bývalý mluvčí Zemana, kráčí ve stopách Klause. Hlasuj v anketě, kdo z nich to umí líp

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Jiří Ovčáček, bývalý mluvčí Zemana, kráčí ve stopách Klause. Hlasuj v anketě, kdo z nich to umí líp
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Ovčáček již před svým nástupem do funkce mluvčího prezidenta pracoval jako novinář. Nyní píše články pro web Život v Česku. V jednom z posledních, které psal, dokonce citoval sám sebe ve třetí osobě.

Článek nese název „Návrat Miloše Zemana: Nalezl azyl u církve, sídlit bude nedaleko velvyslance USA a Hradu“ a upozornil na něj novinář Filip Rožánek na Twitteru. Náhledový obrázek vyobrazuje kromě obličeje bývalého prezidenta i obličej autora. V textu píše bývalý mluvčí prezidenta o tom, jak se Miloš Zeman vrací po pauze do veřejného života. 

14. dubna 2023 v 7:55 Čas čtení 1:21 Twitter přichází s monetizací příspěvků, sledující by ti mohli platit za jakýkoliv obsah. Proč se lidé zlobí? Twitter přichází s monetizací příspěvků, sledující by ti mohli platit za jakýkoliv obsah. Proč se lidé zlobí?

„Nechystáme žádné stříhání pásky. Bude se od počátku pracovat. Po přivítání se spolupracovníky a seznámení se s kanceláří poskytne pan prezident první rozhovory pro média. Na středu jsou naplánovány hned dva,“ cituje sám sebe v textu ve třetí osobě. Jiný citovaný zdroj text neobsahuje. 

V médiu Život v Česku nyní Ovčáček vystupuje jako komentátor a redaktor. Je tedy více než pravděpodobné, že se od něj dočkáme dalších textů. Ostatně ve výše zmíněném článku například zmiňuje, že nadcházející středu poskytne bývalý prezident Zeman serveru rozhovor. S žurnalistikou má totiž zkušenosti – dříve působil, jak uvádí iDNES.cz, jako redaktor v Haló novinách, v Blesku nebo v deníku Právo.

Ovčáček vs. Klaus

Takové chování známých politických osobností není úplně nové. Dokonce se také pojí k prezidentské funkci. Proslul jím například bývalý prezident Václav Klaus.

9. března 2023 v 8:30 Čas čtení 0:10 KVÍZ: Bizáry Václava Klause. Poznáš redakční kreativitu od hlášek exprezidenta? KVÍZ: Bizáry Václava Klause. Poznáš redakční kreativitu od hlášek exprezidenta?

Mnoho lidí si například pamatuje jeho výstup v časopisu Týden z roku 2015, na který tehdy upozornil i Blesk„Teď mi kdosi připomněl moji větu z roku 2005. Cituji sebe: ‚Masová migrace vznikla jako falešná ideologie, že je jakýsi nárok, obecně lidské právo, potulovat se kdekoli po světě.‘ Přiznám se, že jsem tuto větu zapomněl. Ale zdá se mi naprosto fascinující a úplně zásadní.“

Anketa:
Kdo se cituje lépe?
Jiří Ovčáček
Václav Klaus
Jiří Ovčáček
44 %
Václav Klaus
56 %
Václav Klaus
Zdroj: instagram.com/magazing.cz
9. března 2023 v 11:00 Čas čtení 5:03 10 let bez Václava Klause na Hradě: Toto jsou jeho top WTF momenty 10 let bez Václava Klause na Hradě: Toto jsou jeho top WTF momenty
Domů
Sdílet
Diskuse